بهترین راه برای آموزش راستگویی به کودکان

آموزش راستگویی به کودک

یکی از ویژگی‌های اخلاقی که والدین دوست دارند به کودکان خود آموزش دهند راستگویی است. در نظر داشته باشید این ویژگی اخلاقی در کودکان مداوم خواهد شد و در نهایت به یک عادت تبدیل شود. انسان‌ها روح پاک دارند در نتیجه به راستگویی و پاکی علاقه دارند، پس ویژگی راستگویی در برابر دیگران بسیار ارزشمند است.

دقت داشته باشید ویژگی‌های اخلاقی کودکان مخصوصا راستگویی و دروغگویی به نحوه تربیت والدین بستگی دارد. کودکان از بدو تولد راستگوی هستند و باتوجه به شرایط محیطی و نوع تربیت ممکن است دروغگویی را آغاز کنند.

در هنگام مشاهده دروغ توسط کودک سعی کنید نکات تربیتی خود را مرور نمایید و در نتیجه بتوانید ویژگی اخلاقی راستگو بودن را در کودک ایجاد کنید. در این مقاله به بررسی بهترین راه برای آموزش راستگویی به کودکان خواهیم پرداخت پس تا انتها مطلب با ما همراه باشید.
نحوه تربیت کودک راستگو چگونه است؟
نداشتن صداقت در دوران کودکی بر روند رشد و اخلاقی کودک بسیار اثر گذار است و کم کم کودک در دوران‌های دیگر زندگی از دروغ استفاده می‌نماید. باتوجه به اهمیت این موضوع می‌بایست راستگویی در ابتدا به کودک آموزش داده شود و تا در آینده با مشکل مواجه نشود. در ادامه مقاله به بهترین راه برای آموزش راستگویی به کودکان می‌پردازیم. 

تناسب میان انتظارات از کودک و واقعیت‌

عدم تناسب بین واقعیت و انتظارات از کودک یکی از مهم‌ترین دلایل در دروغگویی کودکان است. کودک با دروغ سعی می‌کند کمبود‌های خود را جبران نماید و به همین علت دروغ می‌گوید. در نتیجه جهت راستگویی کودکان نباید انتظارات زیاد از آن‌ها داشت و آن‌ها را در شرایطی قرار دهیم که دروغ بگویند.

نگفتن دروغ مصلحتی

اکثر پدر و مادر‌ها در برابر کودکشان دروغ می‌گویند و تصور می‌کنند کودک دروغ آن‌ها را متوجه نمی‌شود و خود را با دروغ مصلحتی توجیه می‌کنند. دقت داشته باشید کودکان مانند ماشین ضبط تمامی رفتار‌ها و صحبت‌های والدین را به خاطر می‌سپارند و از آن در مواقع مختلف استفاده می‌کنند. اگر در نظر دارید کودکی راستگو تربیت کنید در مرحله اول خودتان صداقت در کار‌ها و صحبت‌هایتان داشته باشید.

تنبیه نکردن برای اشتباهات

کودک کم رو

زمانی که والدین از کودک خود دروغ می‌شوند ممکن است عصبانی شوند و یا دست به تنبیه بزنند که این امر بسیار نادرست است. اگر کودک در زمان دروغ گویی با خشم والدین مواجه شود امکان دارد رفتار‌های پرخاشگری و یا پنهان کار هم از خود نشان دهد. پس جهت تربیت کودک راستگو نباید تنبیه و یا خشونت به خرج دهید بلکه می‌بایست باتوجه به سن کودک و با نظریه روان‌شناس یا سایر مقالات نوشته شده بهترین برخورد را داشته باشید.
اگر قصد دارید کودک راستگو دارا باشید برای اشتباهات کوچک تنبیه نیازی نیست زیرا با این کار کودک می‌داند برای هر اشتباه کوچک نیازی به دروغ ندارد و کم کم راست گویی برایش تبدیل به عادت خواهد شد.


•‌
عدم مقایسه با کودکان دیگر

راستگویی کودکان با مقایسه سایر کودکان امکان ندارد. هنگامی که شما کودک خود را با کودک دیگر مقایسه می‌کنید در واقع او را تشویق می‌کنید تا برای دیده شدن دروغ بگوید. با مقایسه کودک در واقع اعتماد بنفس سلب خواهد شد پس برای داشتن کودکی صادق و با اعتماد بنفس مقایسه کردن را فراموش نمایید.

جهت افزایش اعتماد بنفس در کودکان بر روی لینک کلیک نمایید.  

الگوی راستگویی خوبی باشید.

والدین گاهی فقط در حرف دروغ نگفتن را به فرزند خود آموزش می‌دهند اما در عمل همین والدین به آنچه که می‌گویند، پایبند نیستند. برای مثال در مقابل کودک دروغ می‌گویند و با گفتن دروغ مصلحتی سعی می‌کنند
خود و کودک را قانع نمایند. رفتار‌های خود و همسرتان را زیر نظر بگیرید و از رفتار‌های نادرستی که توجه کودک به آن‌ها جلب می‌شود دوری کنید. دقت کنید اولین الگوی راستگویی در فرزندان والدین هستند و کودکان از والدین خود الگو می‌گیرند
.

گذاشتن جایزه و پاداش

یکی از فعالیت‌هایی که برای آموزش راستگویی به کودک می‌بایست رعایت شود در نظر گرفته جایزه است. باید به کودک گفته شود راستگویی مهم‌تر از شکست خواهد بود و اگر در کاری موفق نشد، اما صداقت داشت او را مورد تشویق قرار دهید. این پیام را به او برسانید که صداقت مهم‌تر از هر موفقیتی است تا در هنگام اشتباهات شما را درجریان بگذارد و از شما کمک گیرد.

علت دروغگویی را پیدا کنید.

عموما تا سن ۴ سالگی کودکان درک صحیحی از دروغگویی ندارند و تنها هدف آن‌ها در دروغ تا ۴ سالگی فریب دادن است. به مرور زمان شرایط در ۵ سالگی متفاوت است. سن ۵ سال به بالا دروغ‌های کودک هدفمند‌تر خواهد بود برای
مثال: فرار از از عصبانیت و خشم والدین، گرفتن جایزه، حفظ حریم شحصی
با یافتن دلایل دروغگویی می‌توان با کودک صحبت نمود و پس از شنیدن صحبت‌ها به بررسی موضوع پرداخت تا مسئله حل شود.

مسئولیت‌پذیری و استقلال را آموزش دهید.

زمانی که فضا جهت استقلال به نوجوان و کودک داده می‌شود می‌بایست مسئولیت‌پذیری نیز آموزش داده شود. در نتیجه کودک راستگویی و صداقت را می‌آموزد و در هنگام اشتباه جای دروغ گفتن مسئولیت کار خود را به عهده می‌گیرد.

کودک خجالتی

•‌ عدم برچسب زدن به کودک

پرورش راستگویی در فرزندان راه‌های متفاوتی دارد. یکی از این روش‌ها برچسب دروغگو نبودن به کودک است. کودکان با القابی که والدین به آن‌ها می‌دهند شخصیت می‌گیرند و هویت خود را باتوجه به همان لقب باور می‌کنند. دقت داشته باشید با برچسب زدن به کودک، دیگر رفتار اشتباه توسط کودک رد می‌شود.

•‌ عدم پرسش سوالات بی‌مورد

یکی از راه‌های وسوسه کردن کودک برای دروغ، پرسیدن سوالات تکراری است. برای مثال: اگر کودک شما غذایی را بر روی زمین ریخته است، سوال کنید که آیا او این کار را انجام داده یا خیر جواب منفی می‌شنوید.

کودکان برای فرار از خشم والدین به دروغ روی می‌آورند. یکی از ویژگی‌های اخلاقی که والدین دوست دارند به کودکان خود آموزش دهند راستگویی است. در نظر داشته باشید این ویژگی اخلاقی در کودکان، مداوم خواهد شد و در نهایت به یک عادت تبدیل شود.

انسان‌ها روح پاک دارند در نتیجه به راستگویی و پاکی علاقه دارند، پس ویژگی راستگویی در برابر دیگران بسیار ارزشمند است.دقت داشته باشید ویژگی‌های اخلاقی کودکان مخصوصا راستگویی و دروغگویی به نحوه تربیت والدین بستگی دارد.

جمع بندی
در این مقاله به بررسی بهترین راه برای آموزش راستگویی به کودکان پرداختیم تا شما عزیزان بتوانید کودک دلبندتان
را از عادت دروغگویی دور کنید. دروغگویی در کودکان را بسیار جدی بگیرید زیرا به مرور زمان این اخلاق منجر به عادت می‌گردد. راستگویی کودک نیازمند برخورد و رفتار‌های صحیح والدین است که با رعایت موارد گفته شده می‌توانید تربیت کودک را با استفاده از علم اجرا کنید
.

 

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام وعرض ادب خدمت استاد بزگوار من دوره تربیت فرزند رو تهیه کردم عالی بود متشکرم

تخفیف ویژه 55 درصدی بسته جامع تربیت فرزند فقط برای 100 نفر اول
6.000.000 تومان
2.700.000 تومان فقط برای 100 نفر