تاثیرات فضای مجازی در کودکان

امروزه پدر و مادرها دغدغه فرزندان و تاثیرات فضای مجازی در کودکان را دارند. اما نکته مهم کنترل کودکان و مدیریت زمانشان است. عدم مدیریت زمان در کودکان سبب میشوند تا به عادت تبدیل شود و در آینده این موضوع مشکل ساز خواهد بود.
استفاده درست والدین از فضای مجازی به عنوان الگو
گاهی از سوی پدر و مادر مطرح میشود که آنها از فضای مجازی برای اهداف کاری و مهم استفاده میکنند، در صورتی که صرفاً در حال وب گردی هستند. عدم پاسخ صحیح به کودک میتواند موجب بروز مشکلات شود. بهتر است بگوییم هر کاری که خودتان برای کودک منع میکنید را انجام ندهید.
در این صورت نصیحت کردن باعث میشود که کار خودتان سخت شود، در قدم اول بهتر است که بازیها و ابزارهای سرگرمی را در گوشی خود حذف کنید. واکنشها نسبت به چندگانگی رفتاری، یکی از بزرگترین مشکلاتی است که برای فرزندان در رویارویی با پدر و مادرها ایجاد میگردد.
بهتر است برای فرزندتان توضیح دهید که دستگاه تلفن همراه و تکنولوژی میتواند هم مفید باشد و هم مضر، مهمترین نکته استفاده درست است زیرا خطرات استفاده نادرست از این فضاها آسیبهای جبران ناپذیری را به همراه دارد.
کودک را از تاثیرات فضای مجازی آگاه سازید.
بهتر است راجع به تاثیرات و اتفاقات به صورت روشن و شفاف برای کودک توضیح دهید همچنین زمانبندی استفاده از فضای مجازی را در نظر بگیرید و به او یاد دهید بر اساس برنامه و قوانین ارائه شده پیش رود. بلد نبودن ساز و کار استفاده از گوشی و یا توجیه موضوع، میتواند سبب بروز مشکلات بزرگی شود، در روانشناسی بحثی وجود دارد که شما میبایست آن را به خوبی درک کنید. اگر برای فرزند خود چیزی میخرید، نیاز است تا شیوه و نحوه استفاده از آن وسیله هم آموزش داده شود تا کودک دچار رفتارهای افراطی نشود.
تاثیرات فضای مجازی را باید با توجه به روحیات فرزند خود به او توضیح دهید. در واقع اختلاف و ایجاد درگیری میتواند سبب بروز مشکلات بزرگ تر شود پس بهتر است هنگام تهیه هر وسیلهای برای کودک، فایدهها و ضررهای آن را توضیح دهید، در این صورت کودک میتواند استفاده بهینهتر و کارآمدتری از وسایل خود داشته باشد.
آموزش نحوه رفتار با کودکان و تربیت فرزند
والدین نیاز است تا راجع به موضوع تربیت فرزند آموزش ببینند زیرا اخلاقها و رفتارها در هر نسل متفاوت است و همین امر سبب میشود تا دیدگاههای فرزندان و والدین یکی نباشد اما در صورت آموزش، پدر و مادرها میتوانند با بهترین روشها و راه حلها مشکلات خود را حل نمایند.
همچنین برای کودکتان ساعاتی مشخصی را در نظر بگیرید تا از فضای مجازی استفاده کند. اگر راجع تاثیرات فضای مجازی در کودکان و تربیت به اطلاعات کاملتر و واضحتری نیاز دارید میتوانید با مجموعه استاد کامران صاحبی ارتباط بر قرار نمایید.
تاثیرات فضای مجازی در کودکان چیست؟
متاسفانه تاثیرات فضای مجازی در کودکان به صورت درستی برای پدر و مادرها تعریف نشده است.
در فضاهای مجازی تهدیدهای مختلفی برای کودکان وجود دارد که برخی از آنها عبارتاند از:
- پورنوگرافی کودکان
- ارضا جنسی
- آزار و اذیت جنسی
- آزار و اذیت سایبری
بر اساس یک تحقیق، حدود ۵۳ درصد از کودکان ۸ تا ۱۷ سال مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته اند. محتواهای نا مناسب میتواند در ضمیر ناخدآگاه کودک اثر بگذارد و کودک دچار رفتارهایی شود که در زندگی آینده با مشکل رو به رو شود.
- محتوای نامناسب
یکی از خطراتی که کودکان را در فضای مجازی تهدید میکند، محتوا نا مناسب است زیرا اکثر شبکهها از محدودیت سنی استفاده نمیکنند و این دسترسی راحت، عامل ایجاد کنجکاوریهای منفی در کودکان میگردد، همچنین مطالب جنسی نیز میتواند مخاطرات بسیاری را برای کودکان به همراه داشته باشد.
- آسیب فضای مجازی و خطرات جنسی برای کودکان
خطرات جنسی جزو مهمترین و نگران کنندهترین خطرات اینترنت است. در فضای مجازی فرد خود را به عنوان یک دوست به کودک معرفی میکند و پس از صمیمت با کودک سعی بر قرار حضوری خواهد داشت. پدوفیلها عموما پس از چند قرار با کودک نا پدید میشوند و اکانتهای خود را میکنند.
- آسیب فضای مجازی برای کودکان | زورگویی سایبری
قلدرهای سایبری مخاطب خود را کودکان قرار میدهند تا از طریق کودکان بتوانند اخاذی کنند و یا از راههای مختلف از کودک استفاده داشته باشند. در برخی از موارد فرد سعی میکند تا از کودک اشیا ارزشمند و یا پول درخواست نماید. طبق تحقیقات بدست آمده ۶۰ درصد از قلدریها و اخاذیها در فیسبوک و ۴۰ درصد باقی مانده از طریق گفت و گوهای آنلاین و سایر شبکههای اجتماعی اتفاق میافتد.
- آسیب فضای مجازی برای کودکان | رفتار غیر قانونی
رفتارهای غیر قانونی در فضای مجازی میتواند گریبان گیر کودکان شود و آنان را از دنیای واقعی دور نماید. برخی از کودکان به گونه ای در این فضا غرق می شوند که تمامی رفتار هایشان تحت تاثیر قرار می گیرند.
- افشای اطلاعات شخصی
والدین میبایست به کودکان تذکر دهند که از ارائه اطلاعات شخصی به دیگران بپرهیزند، زیرا افشا اطلاعات شخصی زمینه را برای اخاذی و کلاهبرداری فراهم میکند. حدود ۵۰ درصد کودکان ۹ تا ۱۹ سال اطلاعات خود را در فضای مجازی در اختیار دیگران قرار میدهند.
- فرزند خود را بیش از حد کنترل نکنید
فرزندان نباید به چشم پلیس شما را نگاه کنند زیرا این رفتار سبب فاصله کودک از شما میگردد. والدین میبایست رابطهای دوستانه بین خود و فرزندشان ایجاد کنند، همچنین باتوجه به تحقیقات انجام شده والدینی که با فرزندان خود دوست هستند، کودک احساس اعتماد بنفس و اعتماد بیشتری را بدست میآورد. در نظر داشته باشید والدین باید معیارهای انتخاب دوست خوب را به خوبی آموزش دهند زیرا دوستان بسیار تاثیر گذار هستند و باعث رشد کودک میگردند.
جمعبندی
اگر فرزند شما در گوشی دوست خود یک ویدیوی مستهجن و نامناسب ببیند ممکن است این موضوعات مدتها در ذهن او باقی بماند و در آینده نیز با مشکلات دیگری مواجه شود. نکته مهم در تربیت کودکان و تاثیرات فضای مجازی در کودکان رفتار درست والدین است، زیرا والدین با آموزشهای درست میتوانند کودک را به مسیر درست هدایت کنند و دغدغه خود را کاهش دهند. جهت اطلاعات بیشتر میتوانید با ما ارتباط برقرار نمایید.
پاسخها