بایدها و نبایدهای فضای مجازی در کودکان
بعد از اینکه در مورد مفاهیم و مشکلاتی که فضای مجازی و استفاده از گوشی می تواند برای فرزندان و خانواده ها ایجاد کند صحبت کردیم، بایدها و نبایدهای فضای مجازی موضوع مهمی است که به آن می پردازیم. پدر و مادرها در این مورد می پرسند که در صورت استفاده مداوم فرزند ما، زمانی که ما متوجه این اشتباه می شویم چگونه می توانیم از آن جلوگیری کنیم؟ آیا راهی وجود دارد که در نیمه مسیر جلوی این مشکلات را بگیریم؟
در مورد این سوال لازم است که ما نخست از خودمان شروع کنیم. پدر و مادری که به صورت مداوم از گوشی و فضای مجازی استفاده می کند، قطعاً وقت مدیریت فرزند خود را ندارد. وقتی شما خود درگیر این فضا هستید و به فرزند خود می گویید که از این فضا استفاده نکند، او موضوع را درک نکرده و آن را غیرمنطقی می داند. باید ها و نباید های فضای مجازی موضوعی مهم تر از استفاده آن است.
در مورد بایدها و نبایدهای فضای مجازی از خودتان شروع کنید
گاهی از سوی پدر و مادر مطرح می شود که آنها از فضای مجازی برای اهداف کاری و مهم استفاده می کنند. در صورتی که صرفاً در اکسپلور اینستاگرام حضور دارند و همه چیز را گوش کرده و تماشا می کنند. عدم پاسخ صحیح به کودک می تواند موجب بروز این مشکلات شود. برای روشن تر شدن این موضوع می توان گفت، هر کاری که خودتان برای دیگران منع می کنید را انجام ندهید.
در این صورت نصیحت کردن باعث می شود که کار در شیوه تربیتی شما مشکلاتی پدیدار گردد. در قدم اول بهتر است که بازی ها و ابزارهای سرگرمی را در گوشی خود حذف کنید. بهتر است که قانون های خود را در همان ابتدای مسیر جدی بگیرید. واکنش ها نسبت به چندگانگی رفتاری یکی از بزرگ ترین مشکلاتی است که برای فرزندان در وجه و علیه پدر و مادرها ایجاد می شود. قانون های خود را محکم پیش ببرید.
قانون مهم دیگر برای فرزند شما این است که تا بیست سال از گوشی استفاده نکنید. اگر فرزند شما می گوید که شما گوشی را خریداری کرده اید، باید صادقانه به او بگویید که اشتباه کرده اید. بهتر است که توضیح دهید که این دستگاه می تواند موجب بروز صدمات جدی شود. البته که او احتمالاً به شما می گوید که به او اعتماد ندارید. اما باید توضیح دهید که بحث اعتماد نیست. احتمال خطر بالاست و این مشابه استفاده از خودرو خواهد بود.
خطرات را با آنها در میان بگذارید
بهتر است در مورد خطراتی که شما درک می کنید و او متوجه نیست توضیح ارائه دهید. کوتاه نیامدن در این مورد یکی از مهم ترین و اساسی ترین موضوعات است! در واقع برای هر خانه یک سری قوانین وجود خواهد داشت. دلیلی ندارد که فرزند شما هم مطابق همین قوانین پیش برود و زندگی خود را بر هم بزند.
بلد نبودن ساز و کار استفاده از گوشی و یا توجیه موضوع، می تواند سبب بروز مشکلات بزرگی شود. پدر و مادر به فرزند خود می گویند که تا بیست سالگی گوشی نخواهند خرید. در صورتی که فرزند به آنها می گوید که خودش با هزینه خودش و با پول های ذخیره شده موبایل خواهد خرید. در روان شناسی بحثی وجود دارد که شما باید آن را به خوبی درک کنید. اگر برای فرزند خود چیزی می خرید، او می تواند آن را مدیریت کند؛ اما مالکیت بر عهده او نیست. تفاوت نیز در این سطح است که مدیر اختیار کامل ندارد و مالک، اختیار اصلی را دارد. مثلا مدیر مدرسه صاحب یک مدرسه نیست. در واقع مدیر یک اختیاردار در مدرسه است و نمی تواند هر کاری که دلش می خواهد انجام دهد.
بایدها و نبایدهای فضای مجازی را باید با توجه به روحیات فرزند خود به او توضیح دهید. در واقع اختلاف و ایجاد درگیری می تواند سبب بروز مشکلات بزرگ شود. اجازه دهید این گونه مثال بزنیم، فرزند شما یکی از ابزارها و اسباب بازی های شخصی خود را به دوستش هدیه داده است. در این صورت باید از شما اجازه بگیرد! او نمی تواند به عنوان مالک وسیله را به شخص دیگری بدهد. در واقع اجازه پدر و مادر مهم ترین و کلیدی ترین مسئله است. بایدها و نبایدهای فضای مجازی باید با قاطعیت به پدر و مادر اطلاع داده شود.
آموزش های مدیریت کودکان را بیاموزید
البته که لازم است آموزش های لازم به پدر و مادرهایی که مدیریت ندارند، داده شود. اجازه دهید کمی هم در مورد شبکه شاد که اپلیکیشن انجام تکالیف درسی است توضیح دهیم. گفته می شود که با ورود این شبکه بایدها و نبایدهای فضای مجازی، حالت و شکل دیگری به خود گرفته است و ما مجبور هستیم که موبایل را در اختیار بچه قرار دهیم. البته که مجبور هستید، اما لازم نیست که حتما برای آنها گوشی بخرید؛ می توانید از گوشی خودتان استفاده کنید. استفاده از موبایل را برای خودتان منع کنید. در واقع این بحث که شما خود اعتیاد به فضای مجازی و موبایل دارید نیز موضوعی است که مربوط به خودتان است. در واقع می توانید دسترسی موبایل خود را فقط به شبکه شاد محدود کنید.
البته شبکه شاد هم می تواند مشکلات خاص خود را داشته باشد. گروه هایی در این رسانه ساخته می شود که در آن محتواهای مستهجن نیز رد و بدل می شود. لازم است خودتان هم در این مسیر بر کارهای فرزندتان نظارت کامل داشته باشید. ممکن است در مورد اعتماد از شما سوال کنند که باید توضیح دهید که این فضا نمی تواند محیط خوبی برای اعتماد باشد و اطراف شما خطراتی وجود دارد. ممکن است فرزند شما بهانه گیری کند و بخواهد در یک فضای دور از شما از این ابزار استفاده کند.
برای تماشای ویدئو های آموزشی تربیت فرزند، به صفحه اینستاگرام ما مراجعه کنید.
به سراغ گجت های قابل حمل نروید
پیشنهاد می شود برای فرزند خود از لپ تاپ استفاده نکنید. بهتر است به سراغ کامپیوترهای دسکتاپ و رومیزی بروید. شرایط نگهداری آن نیز به گونه ای باشد که کامل به آن اشراف داشته و ترجیحاً در پذیرایی و یا هال از آن استفاده کنید. علاوه بر آن باید روی مانیتور به سمت شما باشد که بتوانید کاملاً وضعیت را پویش کنید. وجود احساس امنیت در فضای مجازی مشکل اصلی است. بخشی از بایدها و نبایدهای فضای مجازی همین مسئله خواهد بود.
مورد مهم دیگر در مورد بایدها و نبایدهای فضای مجازی این است که هیچ وقت فرزند خود را با اینترنت تنها نگذارید! در واقع آنها مرتکب خطا می شوند. این کنجکاوی می تواند سبب بروز مشکلات زیادی شود. البته که نمی توانید بگویید این کنجاوی در فرزند شما وجود نخواهد داشت. این رفتارها کم کم تبدیل به انحراف می شوند و این موضوع باعث می شود که او به سمت و سوی بد کشیده شود.
سوال مهم دیگر این است که حالا شما برای فرزند خود گوشی خریده اید، اما چه کاری می توانید انجام دهید تا از بروز مشکلات بزرگتر جلوگیری شود؟ به طور کلی شما دو کار می توانید انجام دهید. دو روش درمانی، گرفتن ناگهانی گوشی موبایل خواهد بود. این موضوع را به او توضیح دهید که تا به حال فکر می کردید گوشی برای او مفید است، البته که می توانید گوشی را از او بگیرید و در نهایت او به مرور متوجه این مسئله خواهد شد.
بایدها و نبایدهای فضای مجازی به درستی تعریف شود
متاسفانه بایدها و نبایدهای فضای مجازی آن طور که باید و شاید برای پدر و مادرها تعریف نشده است. در این شرایط استفاده از بهانه ها می تواند بهترین نتیجه باشد. می توانید در شرایطی که فرزند شما گوشی را در محلی جا گذاشته است یا در نقطه ای قرار داده است، آن را بردارید و به او بگویید که گوشی را گم کرده است. شاید این روش یکی از منطقی ترین و سریع ترین کارها خواهد بود.
در صورتی که گوشی شکسته باشد نیز می توانید موبایل را از او بگیرید و البته که آن را تعمیر نکنید! در روش دوم می توانید به او توضیح دهید که متوجه این مسئله شده اید که اگر فرد در طول روز بیش از یک ساعت و هفده دقیقه از موبایل استفاده کند، دچار اعتیاد شده است. حال می توانید بگویید که گوشی را نباید بیش از یک ساعت استفاده کند. در واقع گاهی یکی از مهم ترین مشکلات این است که پدر و مادرها سر حرف خود باقی نمی مانند. و اینکه بایدها و نبایدهای فضای مجازی را رعایت نمی کنند. این که گوشی در ساعت معین از شخص گرفته شود، می تواند موجب ایجاد عادت برای فرزند شما شود.
حال می توانید این زمان را به مرور تا نیم ساعت هم کم کنید، حالا که با باز شدن مدارس وضعیت سخت تر می شود، می توانید مدت زمان استفاده را به روز های تعطیل محدود کنید.
جایگزین بعد از حفظ موبایل برای سرگرمی کودکان
سوال بعدی، زمانی که گوشی را حذف می کنیم چه جایگزینی می توانیم برای آن ها فراهم کنیم؟ برای این که بتوانید در مقابل گوشی وضعیت زندگی فرزند خود را کنترل کنید بهتر است که به جای موبایل، خودتان را در اختیار آنها بگذارید و به عنوان یک حمایتگر در کنار فرزند خود باشید. وقت بگذارید و برای فرزندان خود اهمیت قائل شوید.
وقتی از فرزند خود گوشی را می گیرید، خودتان او را سرگرم کنید و با او صحبت کنید. یکی از مشکلات بزرگ که موجب از بین رفتن بایدها و نبایدهای فضای مجازی شده است، بی حوصلگی پدر و مادرها در قبال فرزندان خواهد بود. ایجاد رابطه عاطفی یکی از کلیدی ترین و مهم ترین موضوعات است. سر سفره در مورد همه چیز صحبت کنید و دنیای حقیقی را پر رنگ تر کنید. زمانی که فرزند شما این دنیا را پر رنگ ببیند، به سمت شما جذب می شود.
می توانید از بازی ها استفاده کنید. خودتان این فضا را هیجانی کنید و مطمئن باشید که او به شما جذب می شود. در مورد نوجوان نیز بایدها و نبایدهای فضای مجازی را می توانید با ایجاد دوستی و محبت پر رنگ کنید. این دوستی ها را با رعایت چهارچوب پیش ببرید. اگرچه ممکن است در مورد بچه های دیگر و دوستان صحبت کنند، اما باید به آنها توضیح دهید که این اساس اشتباه است.
پلیس فرزند خود نباشید
آنها نباید شما را به چشم پلیس ببیند. آدم ها وقتی احساس خطر می کنند از یک فضا دور می شوند؛ به هر حال این یک خصوصیت ذاتی است که در بیشتر افراد وجود دارد. در صورتی که فرزند شما احساس کند به شکل یک پلیس در حال امر و نهی کردن او هستید، شما را دور می زند. او باید درک کند که شما مثل همراه و بادیگارد با او هستید و او را همراهی می کنید. در این صورت به جای این که شما را مزاحم بداند، شما را حامی خواهد دانست.
در مورد دوستان فرزندان نیز صحبت می شود و سوال این است که اگر بایدها و نبایدهای فضای مجازی توسط خانواده های دوستان فرزند شما رعایت نشود چطور؟ آیا می توان جلوی این موضوع را گرفت؟ در واقع باید به این مسئله توجه داشت که لازم است فرزند شما با خانواده های با ثبات، قانونمند و رعایت کننده هنجارها و فرزندانی از این خانواده ها در ارتباط باشد. البته که شما باید معیارهای انتخاب دوست را به خوبی به او بشناسانید. در صورتی که او دوست خوبی را انتخاب کند و ورودی های فرزند شما درست و صحیح باشد، می توانید درصد این مشکلات را به مرور کمتر کنید.
یک مبحث مهم
اگر فرزند شما در گوشی دوست خود یک ویدیوی مستهجن و نامناسب ببیند، نمی تواند به او آسیب زیادی بزند. او در شرایطی که خود این موبایل را داشته باشد ممکن است دچار رفتارها و انحرافات جنسی شود. این موضوع بسیار مهم است!
زمانی که او از موبایل به صورت شخصی استفاده می کند، وضعیت کاملا با حالتی که موبایل را در اختیار شخص دیگری می بیند متفاوت است. مثل این که فرزند شما وارد یک رابطه نامتعارف با جنس مخالف شود یا در خیابان چنین موضوعی را بین دو نفر ببیند. پس تفاوت آشکاری میان این دو حالت وجود دارد.
بایدها و نبایدهای فضای مجازی در کودکان
بعد از اینکه در مورد مفاهیم و مشکلاتی که فضای مجازی و استفاده از گوشی می تواند برای فرزندان و خانواده ها ایجاد کند صحبت کردیم، بایدها و نبایدهای فضای مجازی موضوع مهمی است که به آن می پردازیم. پدر و مادرها در این مورد می پرسند که در صورت استفاده مداوم فرزند ما، زمانی که ما متوجه این اشتباه می شویم چگونه می توانیم از آن جلوگیری کنیم؟ آیا راهی وجود دارد که در نیمه مسیر جلوی این مشکلات را بگیریم؟
در مورد این سوال لازم است که ما نخست از خودمان شروع کنیم. پدر و مادری که به صورت مداوم از گوشی و فضای مجازی استفاده می کند، قطعاً وقت مدیریت فرزند خود را ندارد. وقتی شما خود درگیر این فضا هستید و به فرزند خود می گویید که از این فضا استفاده نکند، او موضوع را درک نکرده و آن را غیرمنطقی می داند. باید ها و نباید های فضای مجازی موضوعی مهم تر از استفاده آن است.
در مورد بایدها و نبایدهای فضای مجازی از خودتان شروع کنید
گاهی از سوی پدر و مادر مطرح می شود که آنها از فضای مجازی برای اهداف کاری و مهم استفاده می کنند. در صورتی که صرفاً در اکسپلور اینستاگرام حضور دارند و همه چیز را گوش کرده و تماشا می کنند. عدم پاسخ صحیح به کودک می تواند موجب بروز این مشکلات شود. هر کاری را که دیگران را از انجام آن منع می کنید، اول باید خودتان انجام ندهید.
نصیحت کردن افرادی که دقیقا با شخصیت شما اشنایی دارند کار دشواری است و ممکن است نسبت به این کار واکنش نشان دهند. زیرا، با اخلاقیات و شخصیت شما اشنایی لازم را دارند. در قدم اول خوب است که بازی ها و ابزارهای سرگرمی را در گوشی خود حذف کنید. برای انجام این کار باید قانون های خود را در همان ابتدای مسیر جدی بگیرید. واکنش ها نسبت به چندگانگی رفتاری یکی از بزرگ ترین مشکلاتی است که برای فرزندان در وجه و علیه پدر و مادرها ایجاد می شود. قانون های خود را محکم پیش ببرید.
قانون مهم دیگر برای فرزند شما این است که تا بیست سال از گوشی استفاده نکنید. اگر فرزند شما می گوید که شما گوشی را خریداری کرده اید، باید صادقانه به او بگویید که اشتباه کرده اید. بهتر است که توضیح دهید که این دستگاه می تواند موجب بروز صدمات جدی شود. البته که او احتمالاً به شما می گوید که به او اعتماد ندارید. اما باید توضیح دهید که بحث اعتماد نیست. احتمال خطر بالاست و این مشابه استفاده از خودرو خواهد بود.
خطرات را با آنها در میان بگذارید
بهتر است در مورد خطراتی که شما درک می کنید و او متوجه نیست توضیح ارائه دهید. کوتاه نیامدن در این مورد یکی از مهم ترین و اساسی ترین موضوعات است! در واقع برای هر خانه یک سری قوانین وجود خواهد داشت. دلیلی ندارد که فرزند شما هم مطابق همین قوانین پیش برود و زندگی خود را بر هم بزند.
بلد نبودن ساز و کار استفاده از گوشی و یا توجیه موضوع، می تواند سبب بروز مشکلات بزرگی شود. پدر و مادر به فرزند خود می گویند که تا بیست سالگی گوشی نخواهند خرید. در صورتی که فرزند به آنها می گوید که خودش با هزینه خودش و با پول های ذخیره شده موبایل خواهد خرید. در روان شناسی بحثی وجود دارد که شما باید آن را به خوبی درک کنید. اگر برای فرزند خود چیزی می خرید، او می تواند آن را مدیریت کند؛ اما مالکیت بر عهده او نیست. تفاوت نیز در این سطح است که مدیر اختیار کامل ندارد و مالک، اختیار اصلی را دارد. مثلا مدیر مدرسه صاحب یک مدرسه نیست. در واقع مدیر یک اختیاردار در مدرسه است و نمی تواند هر کاری که دلش می خواهد انجام دهد.
بایدها و نبایدهای فضای مجازی را باید با توجه به روحیات فرزند خود به او توضیح دهید. در واقع اختلاف و ایجاد درگیری می تواند سبب بروز مشکلات بزرگ شود. اجازه دهید این گونه مثال بزنیم، فرزند شما یکی از ابزارها و اسباب بازی های شخصی خود را به دوستش هدیه داده است. در این صورت باید از شما اجازه بگیرد! او نمی تواند به عنوان مالک وسیله را به شخص دیگری بدهد. در واقع اجازه پدر و مادر مهم ترین و کلیدی ترین مسئله است. بایدها و نبایدهای فضای مجازی باید با قاطعیت به پدر و مادر اطلاع داده شود.
آموزش های مدیریت کودکان را بیاموزید
البته که لازم است آموزش های لازم به پدر و مادرهایی که مدیریت ندارند، داده شود. اجازه دهید کمی هم در مورد شبکه شاد که اپلیکیشن انجام تکالیف درسی است توضیح دهیم. گفته می شود که با ورود این شبکه بایدها و نبایدهای فضای مجازی، حالت و شکل دیگری به خود گرفته است و ما مجبور هستیم که موبایل را در اختیار بچه قرار دهیم. البته که مجبور هستید، اما لازم نیست که حتما برای آنها گوشی بخرید؛ می توانید از گوشی خودتان استفاده کنید. استفاده از موبایل را برای خودتان منع کنید. در واقع این بحث که شما خود اعتیاد به فضای مجازی و موبایل دارید نیز موضوعی است که مربوط به خودتان است. در واقع می توانید دسترسی موبایل خود را فقط به شبکه شاد محدود کنید.
البته شبکه شاد هم می تواند مشکلات خاص خود را داشته باشد. گروه هایی در این رسانه ساخته می شود که در آن محتواهای مستهجن نیز رد و بدل می شود. لازم است خودتان هم در این مسیر بر کارهای فرزندتان نظارت کامل داشته باشید. ممکن است در مورد اعتماد از شما سوال کنند که باید توضیح دهید که این فضا نمی تواند محیط خوبی برای اعتماد باشد و اطراف شما خطراتی وجود دارد. ممکن است فرزند شما بهانه گیری کند و بخواهد در یک فضای دور از شما از این ابزار استفاده کند.
به سراغ گجت های قابل حمل نروید
پیشنهاد می شود برای فرزند خود از لپ تاپ استفاده نکنید. بهتر است به سراغ کامپیوترهای دسکتاپ و رومیزی بروید. شرایط نگهداری آن نیز به گونه ای باشد که کامل به آن اشراف داشته و ترجیحاً در پذیرایی و یا هال از آن استفاده کنید. علاوه بر آن باید روی مانیتور به سمت شما باشد که بتوانید کاملاً وضعیت را پویش کنید. وجود احساس امنیت در فضای مجازی مشکل اصلی است. بخشی از بایدها و نبایدهای فضای مجازی همین مسئله خواهد بود.
مورد مهم دیگر در مورد بایدها و نبایدهای فضای مجازی این است که هیچ وقت فرزند خود را با اینترنت تنها نگذارید! در واقع آنها مرتکب خطا می شوند. این کنجکاوی می تواند سبب بروز مشکلات زیادی شود. البته که نمی توانید بگویید این کنجاوی در فرزند شما وجود نخواهد داشت. این رفتارها کم کم تبدیل به انحراف می شوند و این موضوع باعث می شود که او به سمت و سوی بد کشیده شود.
سوال مهم دیگر این است که حالا شما برای فرزند خود گوشی خریده اید، اما چه کاری می توانید انجام دهید تا از بروز مشکلات بزرگتر جلوگیری شود؟ به طور کلی شما دو کار می توانید انجام دهید. دو روش درمانی، گرفتن ناگهانی گوشی موبایل خواهد بود. این موضوع را به او توضیح دهید که تا به حال فکر می کردید گوشی برای او مفید است، البته که می توانید گوشی را از او بگیرید و در نهایت او به مرور متوجه این مسئله خواهد شد.
بایدها و نبایدهای فضای مجازی به درستی تعریف شود
متاسفانه بایدها و نبایدهای فضای مجازی آن طور که باید و شاید برای پدر و مادرها تعریف نشده است. در این شرایط استفاده از بهانه ها می تواند بهترین نتیجه باشد. می توانید در شرایطی که فرزند شما گوشی را در محلی جا گذاشته است یا در نقطه ای قرار داده است، آن را بردارید و به او بگویید که گوشی را گم کرده است. شاید این روش یکی از منطقی ترین و سریع ترین کارها خواهد بود.
در صورتی که گوشی شکسته باشد نیز می توانید موبایل را از او بگیرید و البته که آن را تعمیر نکنید! در روش دوم می توانید به او توضیح دهید که متوجه این مسئله شده اید که اگر فرد در طول روز بیش از یک ساعت و هفده دقیقه از موبایل استفاده کند، دچار اعتیاد شده است. حال می توانید بگویید که گوشی را نباید بیش از یک ساعت استفاده کند. در واقع گاهی یکی از مهم ترین مشکلات این است که پدر و مادرها سر حرف خود باقی نمی مانند. و اینکه بایدها و نبایدهای فضای مجازی را رعایت نمی کنند. این که گوشی در ساعت معین از شخص گرفته شود، می تواند موجب ایجاد عادت برای فرزند شما شود.
حال می توانید این زمان را به مرور تا نیم ساعت هم کم کنید، حالا که با باز شدن مدارس وضعیت سخت تر می شود، می توانید مدت زمان استفاده را به روز های تعطیل محدود کنید.
جایگزین بعد از حفظ موبایل برای سرگرمی کودکان
سوال بعدی، زمانی که گوشی را حذف می کنیم چه جایگزینی می توانیم برای آن ها فراهم کنیم؟ برای این که بتوانید در مقابل گوشی وضعیت زندگی فرزند خود را کنترل کنید بهتر است که به جای موبایل، خودتان را در اختیار آنها بگذارید و به عنوان یک حمایتگر در کنار فرزند خود باشید.
وقت بگذارید و برای فرزندان خود اهمیت قائل شوید. وقتی از فرزند خود گوشی را می گیرید، خودتان او را سرگرم کنید و با او صحبت کنید. یکی از مشکلات بزرگ که موجب از بین رفتن بایدها و نبایدهای فضای مجازی شده است، بی حوصلگی پدر و مادرها در قبال فرزندان خواهد بود. ایجاد رابطه عاطفی یکی از کلیدی ترین و مهم ترین موضوعات است. سر سفره در مورد همه چیز صحبت کنید و دنیای حقیقی را پر رنگ تر کنید. زمانی که فرزند شما این دنیا را پر رنگ ببیند، به سمت شما جذب می شود.
می توانید از بازی ها استفاده کنید. خودتان این فضا را هیجانی کنید و مطمئن باشید که او به شما جذب می شود. در مورد نوجوان نیز بایدها و نبایدهای فضای مجازی را می توانید با ایجاد دوستی و محبت پر رنگ کنید. این دوستی ها را با رعایت چهارچوب پیش ببرید. اگرچه ممکن است در مورد بچه های دیگر و دوستان صحبت کنند، اما باید به آنها توضیح دهید که این اساس اشتباه است.
پلیس فرزند خود نباشید
آنها نباید شما را به چشم پلیس ببیند. آدم ها وقتی احساس خطر می کنند از یک فضا دور می شوند؛ به هر حال این یک خصوصیت ذاتی است که در بیشتر افراد وجود دارد. در صورتی که فرزند شما احساس کند به شکل یک پلیس در حال امر و نهی کردن او هستید، شما را دور می زند. او باید درک کند که شما مثل همراه و بادیگارد با او هستید و او را همراهی می کنید. در این صورت به جای این که شما را مزاحم بداند، شما را حامی خواهد دانست.
در مورد دوستان فرزندان نیز صحبت می شود و سوال این است که اگر بایدها و نبایدهای فضای مجازی توسط خانواده های دوستان فرزند شما رعایت نشود چطور؟ آیا می توان جلوی این موضوع را گرفت؟ در واقع باید به این مسئله توجه داشت که لازم است فرزند شما با خانواده های با ثبات، قانونمند و رعایت کننده هنجارها و فرزندانی از این خانواده ها در ارتباط باشد. البته که شما باید معیارهای انتخاب دوست را به خوبی به او بشناسانید. در صورتی که او دوست خوبی را انتخاب کند و ورودی های فرزند شما درست و صحیح باشد، می توانید درصد این مشکلات را به مرور کمتر کنید.
یک مبحث مهم
اگر فرزند شما در گوشی دوست خود یک ویدیوی مستهجن و نامناسب ببیند، نمی تواند به او آسیب زیادی بزند. او در شرایطی که خود این موبایل را داشته باشد ممکن است دچار رفتارها و انحرافات جنسی شود. این موضوع بسیار مهم است!
زمانی که او از موبایل به صورت شخصی استفاده می کند، وضعیت کاملا با حالتی که موبایل را در اختیار شخص دیگری می بیند متفاوت است. مثل این که فرزند شما وارد یک رابطه نامتعارف با جنس مخالف شود یا در خیابان چنین موضوعی را بین دو نفر ببیند. پس تفاوت آشکاری میان این دو حالت وجود دارد.
پاسخها