فرزندان طلاق در جامعه

در سال های اخیر طلاق با رشد بسیاری مواجه شده و باتوجه به این مسئله تعداد فرزندان طلاق نیز افزایش یافته است، جدایی والدین برای فرزندان امری ناراحت کننده و نگران کننده بشمار می‌رود، در نظر داشته باشید باتوجه به تحقیقات انجام شده، فرزندان طلاق برنامه ریزی بهتری نسبت به سایر کودکان دارند.

کودکان طلاق در جامعه

جدایی زوجین و یا طلاق پیامدهای عاطفی، اقتصادی، اجتماعی را به همراه دارد. باتوجه به تحقیقات صورت گرفته در فرزندان طلاق، بر اساس نظریه گرانددتئوری به شرح زیر می‌باشد:

فرزندان طلاق در جامعه

(این تحقیقات بر ۲۴ فرزند طلاق در گروه‌های سنی ۱۳ تا ۱۸ سال انجام شده است)

نکته قابل توجه در کودکان طلاق مبحث معلق بودگی بسیار مشهود بود، زیرا شکنندگی در این فرزندان بسیار بالا است. در واقع می‌توان گفت این کودکان، شخصیت‌های حساسی دارند. همچنین در نظر داشته باشید با کمک مشاورین و افراد متخصص در این حوزه می‌توانید از روند تشدید جلوگیری نمایید.

مهم‌ترین ویژگی‌های فرزندان طلاق

روانشناسان کودک بر این باورند عدم اعتماد بنفس، گوشه گیری، انزوا، رفتارپرخاشگرانه و بزهکاری در فرزندان طلاق ممکن است نسبت به سایر کودکان بیشتر باشد.

معموما طلاق‌ها در ۷ سال اول ازدواج زوجین رخ می‌دهد، زیرا در این بازه زمانی افراد از یکدیگر شناخت کافی ندارند. دومین دوره طلاق‌ها دوره میان سالی است، زمانی که زوجین دارای فرزند نوجوان و یا جوان هستند، زیرا زوجین احساس می‌کنند با جدا شدن و ترک زندگی مشترک، می‌توانند ادامه‌ی زندگی بهتری را تجربه نمایند و یا در اصطلاح به صورت آزادانه زندگی کنند. در برخی از موارد نیز خیانت و یاعدم رعایت به عهدهای بسته شده بین زوجین، سبب طلاق می‌گردد.

مشکلاتی که سبب طلاق در بین زوجین می‌شود عبارت‌اند از:

•          اعتیاد همسر

•          بی‌توجهی به اعتقادات یکدیگر

•          مشکلات اقتصادی

•          تجمل گرایی

متخصصین بر این باورند مشورت و صحبت با نوجوانان و فرزندان طلاق که در سنین نوجوانی قرار دارند، می‌تواند بسیار بر روحیه و شکل گیری اخلاق و رفتار آن‌ها تاثیر گذار باشد.

ویژگی های فرزندان طلاق

علائم و نشانه‌های تأثیر طلاق بر فرزندان

رفتار‌ها و واکنش‌های هر کودک نسبت به جدایی والدین یکسان نیست و در هر کودک ممکن است یکسری از رفتار‌ها بیش‌تر و یا کم‌تر باشد. اما به صورت کلی رفتارهای عمومی کودکان در هنگام طلاق پدر و مادر عبارت‌اند از:

  • عصبانیت
  • احساس شرم
  • مضطرب بودن
  • عدم تعامل با کودکان دیگر
  • شلختگی
  • وابستگی
  • عدم اعتماد بنفس

اثر طلاق بر فرزندان در سنین مختلف

بچه ها پس از جدایی والدین دچار ناراحتی و نگرانی می‌شوند، اما ممکن است در هر سن کودکان واکنش‌های متفاوت‌تری را از خود نشان دهند، در این مواقع نیاز است تا والدین باتوجه به سن کودک، رفتارهای کنترل شده‌ای را از خود نشان دهند. حال به بررسی تاثیر طلاق در سنین مختلف می پردازیم، همچنین شما می‌توانید جهت اطلاعات بیشتر راجع به تربیت فرزندان طلاق با مجموعه استاد کامران صاحبی ارتباط برقرار کنید تا اطلاعات کامل‌تری کسب نمایید.

اثرات طلاق در کودکان
  • پیس از دبستان _ ۳ تا ۵ سالگی

عموما فرزندان در این بازه سنین رفتارهای همچون خشم و یا افسردگی را از خود نشان می‌دهند، فرزندان پسر شیطان تر و نا آرام‌تر می‌شوند، حتی در برخی از مواقع ترجیح می‌دهند تنها بمانند که در اصطلاح روانشناسی، کودک گوشه گیر شده است.

دخترها عموما دچار احساس کمال طلبی، مراقبت و پاکیزگی بیش از حد و رفتارهای بزرگانه می‌شوند. نکته مهم که باید در نظر داشته باشید به هیچ عنوان کودک مورد سرزنش قرار گرفته نشود، زیرا در چنین موقعیت‌هایی کودکان به شدت روحیه آسیب‌پذیر دارند.

  • سال‌های مدرسه

فرزندان ۶ تا ۸ سال پس از جدایی پدر و مادرشان عموما دچار افسردگی شدید می‌شوند، در نظر داشته باشید پدرها واکنش‌های شدیدتری نسبت به دختران دارند. کودکان ۹ تا ۱۲ سال نسبت به کودکان کوچک‌تر رفتارهای خشونت‌آمیزتری را نمایان می‌کنند، همچنین در نظر داشته باشید پسران در این بازه سنی نسبت به دختران دیرتر با موضوع کنار می‌آیند.

  • نوجوانانی

سازگاری نوجوانان در مقایسه با خردسالان بیشتر است، زیرا در این سن احساس استقلال بیشتری را دارند. در سنین نوجوانانی فرزندان طلاق به خود متکی می‌شوند و سعی می‌کنند تمامی کارها و فعالیت‌های زندگی را خودشان برنامه ریزی کنند و به آن‌ها جامه عمل بپوشانند. در نظر داشته باشید هیچ گاه در این سن به نوجوانان حس انتخاب بین والدین القا نشود، به طوری که احساس نداشته باشند بین پدر و مادر باید یکی را انتخاب نمایند.

اثر طلاق بر فرزندان در سنین مختلف

جمع‌بندی

همانطور که دانستیم فرزندان طلاق روحیه حساس‌تری نسبت به هم سالان خود دارند و زود رنج هستند، اما در نظر داشته باشید این کودکان بسیار توانمند هستند و در انجام امور بر خود تکیه می‌کنند.

جدایی والدین برای فرزندان ممکن است در ابتدا بسیار سخت باشد، در این هنگام نیاز است تا پدر و مادرها با کودکان صحبت کنند و دلایل جدایی یا اختلاف را به صورت روشن باتوجه به سن کودک، شرح دهند. در مواردی که موضوع تشدید می‌شود و کودک رفتارهای همچون خشم، ناراحتی شدید، بهانه گیری از خود نشان می‌دهد نیاز است تا به روانشناس کودک مراجعه شود، همچنین شما می‌توانید جهت اطلاعات بیشتر راجع به فرزندان طلاق و نحوه برخورد با این کودکان با مجموعه کامران صاحبی در ارتباط باشید.

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف ویژه 55 درصدی بسته جامع تربیت فرزند فقط برای 100 نفر اول
6.000.000 تومان
2.700.000 تومان فقط برای 100 نفر