مهم‌ترین نکات تربیتی در فرزندان طلاق

تربیت فرزندان طلاق

یکی از دغدغه‌های والدین در هنگام جدایی، تربیت فرزندان است و دغدغه تربیت فرزند طلاق خود را دارند. امکان دارد برای کودکان، جدایی والدین چالش‌هایی را به همراه داشته باشد. عموما کودکان پس از جدایی پدر مادر دچار ضربات روحی و احساسی می‌شوند.

باتوجه به تحقیقات۲۰٪ فرزندان طلاق در مدرسه، شرایط اجتماعی و بهداشت به مشکل بر می‌خورند. اما در نظر داشته باشید یکی از نکات مثبت فرزندان طلاق سازگاری بسیار بالا است. حال به بررسی نحوه تربیت فرزندان طلاق و چگونگی رفتار با آن‌ها خواهیم پرداخت.

والدین مشترک به چه معنا است؟

والدین مشترک در واقع جهت تربیت فرزند با یکدیگر همکاری می‌کنند و برایشان زندگی مشترک اهمیتی ندارد، تمرکز این والدین فقط تربیت کودکشان است.

همانطور که می‌دانیم کودکان به پدر و مادر نیاز دارد و والدین پس از طلاق، می‌بایست در امور آموزش فرزندشان دخیل باشند.

تربیت فرزند طلاق نیاز به نکاتی دارد که حتما توسط والدین می‌بایست رعایت شود تا کودک در ارتباطات دچار اختلال نشود.

رفتارهای مناسب جهت تربیت فرزندان طلاق

فرزندان طلاق در جامعه عموما روحیه حساسی دارند و نیاز است به آن‌ها بیشتر توجه شود، همچنین در نظر داشته باشید برخی از رفتارها در مواجه با این کودکان نیاز به دقت بالایی دارد، برخی از این رفتارها عبارت‌اند از: عدم باج گیری از فرزند در هنگام نداشتن هماهنگی تربیتی بین شما و والد دیگر.

در برخی از موارد ممکن است فرزند دچار تربیت دوگانه شود. دقت داشته باشید رفتارهای دوگانه ممکن است فرزند را منفعت طلب و یا سو استفاده‌گر نماید. برای مثال:

کودکی که در طول هفته با پدر در شرایط سخت‌تری نسبت به شرایط مادر که زمان تفریح بیشتری را با او صرف می‌کند، ممکن است از این شرایط سو استفاده نماید و باج گیری‌های خود را شروع نماید.

  • هنگام طلاق مصالحه کنید

والدین هنگام طلاق می‌بایست راجع به تربیت فرزند خود پس از طلاق تصمیم بگیرند و به صورت یکپارچه عمل نمایند. ممکن است طلاق در ابتدا برای کودکان سخت باشد اما اگر والدین با یکدیگر در صلح باشند، فرزند به آرامش درونی باز می‌گردد.

  • فرزندتان را واسطه قرار ندهید

نکته‌ای که والدین پس از طلاق نیاز است به آن توجه نمایند، عدم قرار دادن کودک به عنوان واسطه است. برخی از والدین سعی می‌کنند والد دیگر را مقصر بدانند، این امر ممکن است روحیه کودک را خدشه دار نماید و سبب آسیب گردد.

  • دلایل جدایی را به صورت روشن و واضح برای کودک شرح دهید

فرزندان طلاق لازم است تا از موضوع جدایی اطلاع پیدا نمایند اما می‌بایست گویش و نحوه توضیح باتوجه به سن آن‌ها متفاوت باشد. کودکان طلاق باید به این درک برسند دور شدن از والدین به معنای اتمام زندگی نیست و همچنین والدین پس از طلاق می‌بایست نقش خود را به صورت کامل ایفا کنند. در صورت‌عدم رعایت این موضع ممکن است کودک با خلاهای درونی مواجه شود.

زوجین در هنگام جدایی نیاز است تا دلایل و اختلافات خود را به صورت شفاف برای کودک شرح دهند. اما نکته قابل توجه، سن فرزند است که باتوجه به سن کودک، دلایل شرح داده شود.

  • ایجاد نگرش درست درباره فرزند طلاق

پدر و مادر ها نیاز است راجع طلاق به فرزندان خود اطلاعات درستی دهند تا کودک به درک صحیحی دست یابد، پدر و مادرها می‌بایست شرح دهند تا هر خانواده‌ای ممکن است شرایط متفاوتی را تجربه نمایند. همچنین نیاز است اعتماد به نفس را در کودک ایجاد کنند تا کودک با مشکلاتی مانند: ترد کردن خود از جامعه مواجه نشود.

  • طلاق والدین مانع پیشرفت در کودکان نیست

کودکانی که پدر و مادر آن‌ها جدا شده‌اند ممکن است با آسیب‌پذیری بیشتری رو به رو شوند، پس حتما نیاز است تا تربیت اصولی و با قواعد در فرزندان طلاق شکل گرفته شود.

در نظر داشته باشید پس از جدایی به کودک خود اطمینان دهید که جدایی هیچ تاثیر در پیشرفت و خواسته‌های او نخواهد داشت.

  • چگونه فرزند طلاق والدین را بپذیرد؟

عموما فرزندان در ابتدا جدایی والدین، به سختی این مسئله را قبول می‌کنند، همچنین ممکن است این اتفاق را انکار کنند و یا از آن فرار نمایند.

گاهی در فرزندان طلاق، احساس غم و اندوه شکل می‌گیرد که در این مرحله نیاز است کودک با مشاوره مشورت داشته باشد. افراد متخصص و مشاورین خبره می‌توانند به کودک کمک کننند تا با مسئله کنار آید و آن را بپذیرد.

شما می‌توانید با استفاده از راهکارهای استاد کامران صاحبی در مبحث چگونگی رفتار با فرزندان طلاق، از این بحران عبور نمایید.

  • ایجاد حس ارزشمندی در کودک

پس از جدایی نیاز است تا به کودک احساس ارزشمندی منتقل شود تا عزت نفس حفظ شود، همچنین روحیه دهی به فرزندان با کمک متخصصین بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

برای مثال: کودک خود را در هنگام فعالیت‌ها و کارها تشویق نمایید و به او بگویید در کارهایش بهترین است زیرا بسیار توانمند و خود کفا است.

  • فرزندان را در تصمیم گیری شریک نمایید

کودک خود را در تصمیمات کوچک دخیل نمایید مانند: چیدمان میز و یا اتاق. این رفتار و شریک کردن کودک در تصمیمات سبب بروز رفتارهای کنترل شده در کودک می‌گردد.

سوالات راجع به نحوه رفتار با کودک طلاق

چه آسیب‌هایی کودک را پس از طلاق تهدیدی می‌کند؟

بسیاری از رفتارها در بزرگسالان ریشه در کودکی افراد دارد، اتفاقات منفی مانند: طرد، خشونت، پرخاشگری، تحقیر، در سنین بالا می‌تواند سبب رفتارهایی مانند: افسردگی، وسواس، ترس و اضطراب شود.

در چه سنی فرزندان طلاق کمتر آسیب می‌بینند؟ آسیب‌های دوران طلاق چه ارتباطی به سن دارد؟

کودکان در سنین کم با آسیب‌پذیری بیشتری رو به رو می‌شوند و هرچه سن کودک بیشتر باشد، پذیرش این موضوع برایش راحت‌تر است. عموما کودکان در دوران پیش دبستانی بیش‌تر از کودکان مدرسه‌ای و یا دبیرستانی آسیب می‌بینند.

جمع‌بندی

همانطور که گفته شد فرزندان طلاق، دارای روحیه‌ای حساس‌تر هستند و والدین می‌بایست رفتارهای کنترل شده‌ای را از خود نشان دهند و کودکان را در معرض آسیب‌های متفرقه قرار ندهند.

کودکانی که پدر و مادر آن‌ها از یکدیگر جدا شده‌اند عموما کودکانی با استعداد و با قدرت حل مسئله هستند.

در برخی از موارد فرزندان طلاق ممکن است نیاز به مشاوره و یا صحبت داشته باشند. این مرحله والدین موظف هستند تا با بهترین مشاوره‌ها مشورت نمایند و کودک خود را به مشاوره ارجا دهند.

در این مطلب به موضوع تربیت فرزندان طلاق پرداختیم، جهت اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان مجموعه ما در ارتباط باشید.

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف ویژه 55 درصدی بسته جامع تربیت فرزند فقط برای 100 نفر اول
6.000.000 تومان
2.700.000 تومان فقط برای 100 نفر