پرخاشگری کودکان ۵ساله
علت پرخاشگری کودکان ۵ساله
کودکان گاهی اوقات ممکن است رفتارهایی از خود نشان دهند که باعث عصبانیت و خشونت والدین شود اما باید در نظر گرفته شود که این رفتار پرخاشگرانه کودک را کنترل نمایند زیرا ممکن است در خصلتهای اخلاقی کودک ماندگار شود و در آینده او نیز اثر گذار باشد. در این مقاله به موضوع علت پرخاشگری کودکان ۵ساله پرداختیم تا شما والدین عزیز بتوانید تصمیات درستتری داشته باشید.
عصبانیت در افراد طبیعی است اما نباید بیش از حد معمول باشد، یعنی فرد هنگام عصبانیت رفتارهایی مانند فریاد زدن یا شکستن وسایل از خود نشان دهد.
افراد پرخاشگری به خود و اطرافیان آسیب میرسانند و پس از عصبانیت نیز احساس پشیمانی میکنند.
رفتاری که فرد هنگام عصبانیت به دیگران آسیب وارد کند پرخاشگری نام دارد. پرخاشگری شامل رفتارهای ناهنجار است که عبارتاند از:
- فحاشی
- شایعهپراکنی
- تهمت به دیگران
در مواقعی فرد پرخاشگر ممکن است دچار افسردگی شود زیرا در هنگام عصبانیت تصمیمات هیجانی میگیرد.
در واقع پرخاشگریها به دو دسته تقسیم میگردد: پرخاشگری ابزاری و پرخاشگری انفعالی

علت پرخاشگری کودکان چیست؟
کودکان روحیه حساسی دارند و با علتهای مختلف عصبانی میشوند و رفتارهای پرخاشگرانه از خود نشان میدهند. برخی از علل پرخاشگری کودکان ۵ساله عبارتاند از:
- تولد فرزندی دیگر
با ورود نوزاد جدید، کودک مانند سابق توجه و محبت دریافت نمیکند و امکان دارد رفتارهای پرخاشگرانه از خود نشان دهد زیرا به دنبال جلب توجه و محبت است. رفتارهایی که رخ میدهد شامل پرتاب وسایل، ناسازگاری و لج بازی میگردد.
عدم رسیدن کودک به خواستههای خود
کودک در این حالت رفتارهایی مانند: لگد زدن و فریاد را از خود نشان میدهد.
- عدم موفقیت در کارها
فرزندی که همیشه دوست دارد در بازیها و رقابتها برنده شود و هنگامی که موفقیت کسب نکند، شروع به پرخاشگری خواهد کرد. البته دقت داشته باشید والدین نیز بسیار در این موضوع نقش دارند و برخی رفتار پدر و مادرها ممکن است سبب تشدید رفتار پرخاشگری در کودک شود.
برخی از والدین همیشه توقع دارند فرزندشان در همهی امور برنده باشد و به موفقیت برسد، اگر به کودک اعتماد به نفس بیش از تواناییاش داده شود در هنگام عملکرد ضعیف، امکان پرخاشگری وجود دارد.
- تربیت نادرست
تنبیهات بدنی، عدم توجه به رفتارهای کودک، عدم ارتباط عاطفی با کودک سبب بیشتر شدن پرخاشگری میگردد. والدین در تربیت کودک باید قاطع و با ثبات باشند زیرا در غیر این صورت کودک از صحبتها سرپیچی میکند.
- فیلمها یا کارتونهای خشونتآمیز
کودکان از تمامی رفتار و کارها الگو میگیرند، کارتونها و فیلمهای خشونتآمیز مخصوصا در پسرها بسیار تاثیر گذار است و کودک سعی دارد تا تمامی رفتارهای دیده شده را اجرا نماید. والدین بر این باورند که رفتار پرخاشگری کودک را باید تحمل کنند، در صورتی که میبایست این رفتار اصلاح شود.
آیا مهد کودک تاثیری در پرخاشگری دارد؟
بله.
عموما کودکان در جمع هم سالان کمتر بهانه جویی میکنند و کنترل بیشتری بر رفتار خود نشان میدهند.
بچهها در جمع دوستان خود کارهای گروهی انجام میدهند و فعالیتهای گروهی را فرا میگیرند. توجه نمایید در مهد کودک ها، مربیان باتجربه و با علم حضور دارند که به موضوع پرخاشگری کودک آشنایی دارند.
مربیان در مهد کودکها اخلاقهای کودکان را شناسایی میکنند و باید باتوجه به اخلاق هر کودک با او رفتار شود.
جمعبندی
در این مقاله به پرخاشگری کودکان ۵ساله پرداختیم زیرا امروزه والدین باید به این مسئله بسیار توجه نمایند. پرخاشگری دلایل مختلفی دارد و ممکن است برخی از آنها در آینده نیز اثر گذار باشد.
همچنین در نظر داشته باشید پرخاشگریها به دو پرخاشگری ابزاری و پرخاشگری انفعالی دسته تقسیم میگردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در حوزه تربیت فرزند و رفتارهای پرخاشگری کودکان میتوانید با مجموعه استاد کامران صاحبی ارتباط برقرار نمایید.
پاسخها