راهکارهای افزایش اعتماد بنفس کودکان

افزایش اعتماد بنفس کودکان

ممکن است این جمله کمی نا خوشایند باشد اما اکثر افرادی که در بزرگسالی به مشکلات عاطفی و اعتیاد دچار می‌شوند، اعتماد بنفس پایین در کودکی داشته اند. در این مقاله به بررسی راهکار های افزایش افزایش اعتماد بنفس کودکان خواهیم پرداخت تا پی ببریم اعتماد بنفس چه تاثیری بر زندگی افراد دارد.

وجود اعتماد به نفس در کودکان به چه معناست؟

به طور خلاصه می‌توان گفت اعتماد بنفس یعنی:

به باورهایی که افراد از خودشان دارند اعتماد بنفس می‌گویند. برای مثال کودکی در درس ریاضی‌اش عملکرد خوبی دارد زیرا توانایی‌های خود را در این زمینه باور کرده است.

معمولا اعتماد بنفس در حوزه‌های مختلف به تخصص و مهارت در آن زمینه بستگی دارد.

اما در نظر داشته باشید اعتماد بنفس واقعی لازم است از درون انسان سرچشمه گیرد زیرا اگر آن مهارت کم‌تر شود، فرد ممکن است با شکست رو به رو شود.

راهکار افزایش اعتماد بنفس در کودکان

دلایل کمبود اعتماد بنفس کودکان چیست؟

بنظر شما اعتماد بنفس پایین در کودکان چه علتی دارد؟ کشف این نکته می‌بایست برای والدین بسیار اهمیت داشته باشد. باتوجه به نتایج بدست آمده می‌توانند خلاهای درونی فرزند خود را رفع نمایند.

داشتن اعتماد بنفس در کودکان چه اهمیتی دارد؟

بهتر است ابتدا با برخی از رفتارهای کودکی که اعتماد بنفس ندارد آشنا شویم که عبارت‌اند از:

  • دوری از جمع‌های جدید
  • فاصله از فضاهای شلوغ و نبودن در مرکز توجه
  • ترس و فرار از چالش‌ها

به صورت جدی‌تر رفتارهایی که کودکان با اعتماد بنفس پایین از خود نشان می‌دهند شامل:

  • از دست دادن فرصت‌های اجتماعی

در صورتی که کودک اعتماد بنفس پایینی داشته باشد ممکن است با چالش‌های مختلفی همراه شود. این کودکان درآینده از هم سالان و جامعه فاصله خواهند گرفت و ممکن است فرصت‌های خود را از دست بدهند.

بدبینی و حس نامناسب‌عدم اعتماد بنفس در کودکان سبب تشکیل حس نامناسب می‌گردد و در واقع کودک از ظاهر و هیکل خود نا راضی است. این حس کودک، باعث روابط معاشرتی وعدم مدیریت روابط می‌گردد.

  • تلاش کمتر کودک

انسان‌ها پس از نا امیدی به هدفشان کمتر تلاش می‌کنند. تلاش کمتر به معنای شکست واقعی خواهد بود، کودکان با اعتماد بنفس پایین نیز چنین رفتاری را دارند زیرا بجای تلاش کردن سعی می‌کنند غر بزنند.

  • مواجه شدن با مشکلات عاطفی

یکی از مشکلات اساسی که کودک با اعتماد بنفس پایین با آن مواجه خواهد شد مشکل احساسی و عاطفی است. این رفتار کودک سبب می‌شود در هنگام ارتباط با فرد دیگر سریعا دچار احساسات کاذب شود و وابستگی بیش از حد به فرد پیدا کند. احساسات بیش از حد و افراطی در سنین کودکی و بزرگسالی برای افراد بسیار زیان بار خواهد بود. عدم پیشرفت تحصیلی‌عدم اعتماد بنفس باعث می‌شود تا کودک از سوال و جواب دوری کند زیرا نگران رفتارها و نظرات دیگران است.

باتوجه به تحقیقات کودکان کم اعتماد بنفس، مشکل تحصیلی دارند و در اغلب موارد این کودکان ترک تحصیل می‌کنند.

نشانه های کودک با اعتماد بنفس

نشانه‌های کودکان با اعتماد به نفس پایین

نشانه‌های کودکان با اعتماد بنفس پایین عبارت‌اند از:

  • مقاومت در برابر تلاش کردن زیرا کودک از سرزنش می‌ترسد.
  • مسیر خود را ادامه نمی‌دهد و از شکست‌ها خسته می‌شود.
  • روی آوردن به دروغ جهت جلب توجه و نظر دیگران
  • تقلب جهت برنده شدن در چالش‌های ایجاد شده.
  • پنهان کردن ناتوانی‌ها و روی آوردن به بازیگری

جهت ارتباط بهتر کودک به شما بسته ارتباط موثر را پیشنهاد می‌کنیم. زیرا کودکان با ارتباط اصولی وافراد مناسب می‌توانند اعتماد بنفس خود را افزایش دهند.

از کجا بفهمیم فرزندمان اعتماد بنفس بالا دارد؟

ممکن است برخی از رفتارهای کودک شما به شک بیاندازد که آیا اعتماد بنفس دارد یا خیر. برخی از رفتارهایی که می‌توان گفت کودک اعتماد بنفس دارد عبارت‌اند از:

  1. پذیرش اشتباه
  2. نداشتن وابستگی به والدین‌، عدم ترس از حضور در جمع‌های بزرگ و برقراری ارتباط با افراد جدید

بهترین راه‌ها برای افزایش اعتماد بنفس کودکان

جهت افزایش اعتماد بنفس در کودکان لازم است تا موارد بیان شده را رعایت فرمایید. همچنین جهت اطلاعات بیشتر می‌توانید با مجموعه استاد کامران صاحبی ارتباط برقرار نمایید و از مشاوران این مجموعه بهره ببرید.

  • شرطی نکردن محبت

هنگامی که محبت را برای کودک شرطی می‌کنید در واقع حس ارزشمندی را در گرو برخی از رفتار هارا به کودک القا می‌کنید. محبت خود را بدون شرط به کودک بروز دهید و در هنگام اشتباهات او را سرزنش نکنید. هنگام شکست کودک به او بگویید او با شکست هم انسان ارزشمدی است و نیاز دارد بیشتر تلاش کند.

  • شکست خوردن را آموزش دهید

به کودک گوش زد کنید که در همه امور در ابتدا نیاز نیست پیروز شود. مسیر زندگی پر فراز و نشیب است پس لازم نیست در تمامی مراحل کودک برنده شود بلکه برخی شکست‌ها درس بزرگی به همراه دارند.

  • به کودک توجه نمایید.

مواقعی که کودک با شما صحبت می‌کند سعی کنید به او توجه نمایید. برای مثال اگر کودک نقاشی‌اش را به شما نشان داد، به نقاشی عکس العمل نشان دهید و نتیجه را تحسین نمایید.

ممکن است از خود بپرسید هنگامی که کار دارید چگونه به کودک توجه کنید؟ موقعیت‌شناسی در کودکان و واکنش‌های والدین مربوط به موضوع تربیت فرزند و فرزند پروری است. والدین نیاز دارند راجع به این موضوع اطلاعات جامعی را کسب کنند.

  • هنگام کارهای جدید تشویق را فراموش نکنید

فرزند خود را از ریسک کردن نترسانید و به او فرصت دهید تا کارهای جدید را انجام دهد، در نظر داشته باشید کارها و رفتارها را از دور کنترل کنید.

برای مثال: روزنامه‌ای به کودک بدهید تا سعی کند آن را بخواند. هنگام خواندن ممکن است کودک با کلمات دشوار مواجه شود اما شما سعی کنید به او کمک نکنید تا خودش مشکل را حل کند.

عدم اعتماد کودکان
  • ویژگی‌های مثبت کودک را یادآوری کنید.

سعی کنید رفتار ها، ویژگی‌های شخصی و دستاوردهای کودک را مورد تشویق قرار دهید و آن‌ها را یادآوری کنید. معمولا این موضوع را زمانی استفاده کنید که کودک در کاری شکست خورده. با یادآوری نقاط قوت باعث افزایش اعتماد بنفس خواهید شد.

  • گستردگی استعدادهای کودک

در مرحله اول سعی کنید استعداد کودکتان را کشف کنید و به او یاد دهید چگونه از استعدادهای خود استفاده نماید. کودکان هنگامی که در مسیر درست و اصولی خود قرار بگیرند عملکرد بسیار عالی را از خود نشان خواهند داد.

شما با کشف استعداد کودک سبب کسب مهارت دلخواه و افزایش اعتماد بنفس می‌شوید.

  • به کودک مسئولیت بسپارید.

اگر قصد دارید فرزن مسئولیت‌پذیری به جامعه تحویل دهید، مسئولیت به او بدهید تا تلاش کردن برای اهداف را بیاموزد. مثال: به کودک ۷ساله خود بگویید شستن ظروف را انجام دهد. توجه کنید جهت واگذاری مسئولیت‌ها و مسئولیت دادن به کودک را از ۲ سالگی می‌توانید شروع کنید.

  • کودک را مسئول نگه داری کنید.

آخرین ترفند جهت افزایش اعتماد بنفس کودکان، مسئولیت نگه داری از یک موجود زنده است. برای مثال مسئولیت چند گل و گیاه را به کودک بسپارید تا رسیدگی و آبیاری را بر عهده گیرد.

معرفی کتاب برای افزایش اعتماد بنفس کودکان

راجع به راه های افزایش اعتماد بنفس کودکان مطالب بیاری نوشته شده است. حال به معرفی دو مورد از این کتاب ها می پردازیم.

چگونه فرزندان با اعتماد بنفس تربیت کنیم:

این کتاب به نقش تاثیر گذار والدین در تشکیل اعتماد بنفس کودکان اشاره دارد.

لینک دانلود کتاب چگونه فرزندان خود را با اعتماد به نفس تربیت کنیم؟

۳۶۵روش برای تقویت اعتماد بنفس کودکان: بهترین گزینه برای والدینی که مسئولیت پذیرهستند کتاب ۳۶۵ روش برای تقویت اعتماد بنفس کودکان است.

برای دریافت کتاب ۳۶۵ روش برای تقویت اعتماد به نفس در کودکان کلیک نمایید.

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی راهکارهای افزایش اعتماد بنفس در کودکان پرداختیم تا شما والدین عزیز بتوانید در جهت افزایش اعتماد بنفس فرزندتان بهترین عملکرد را کسب نمایید. همچنین شما می‌توانید از دوره‌های آموزشی ارتباط موثر و تربیت فرزند استفاده نمایید.

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف ویژه 55 درصدی بسته جامع تربیت فرزند فقط برای 100 نفر اول
6.000.000 تومان
2.700.000 تومان فقط برای 100 نفر