گوشی موبایل چه مضراتی برای اعضای خانواده دارد؟
شناخت مضرات گوشی برای تربیت فرزند از نکات حائز اهمیت این روز هاست. در مورد مضرات گوشی برای کودکان و البته خانواده ها می توان هم به زمینه های فیزیکی و هم روحی اشاره کرد. همه دستگاه های دیجیتال که ارتباط بی سیم ایجاد می کنند از خود امواج تولید می نمایند. برخی از این امواج در دست ما نیست و به هر حال همیشه وجود دارد. امواجی مانند رادیو و تلویزیون و غیره. اجازه دهید این گونه توضیح دهیم، امواجی که از کنار شما عبور می کنند و در اطراف شما هستند با امواجی که به طور مثال در یک بخش از بدن شما متمرکز شوند تفاوت های زیادی خواهد داشت.
مضرات گوشی برای کودکان و انسان عادی
گوشی همراهی که در دست ماست، اشعه های موبایل را به خود متمرکز می کند. این اشعه در حالت عادی در فضا وجود دارد و هیچ اتفاقی خاصی رخ نمی دهد اما زمانی که این امواج به صورت مستقیم از بخشی از بدن شما دریافت و این دستگاه، خود نیز امواجی می سازد می تواند به شدت خطرساز باشد.
برای مثال حرکت و راه رفتن ما در خیابان و در زیر آفتاب سبب سوزاندن پوست ما به صورت جدی نخواهد شد، آفتاب در همه جا هست اما زمانی که شما همین نور را در یک ذره بین متمرکز کنید، متوجه خواهید شد که حالت سوختگی برای شما ایجاد شده و حتی به مرور زمان پوست شما سوراخ می شود. مضرات گوشی برای کودکان نیز زمانی که آن را در دست می گیرند به همین شکل است. موهای شما تک به تک می سوزد و البته این سوختگی می تواند فوق العاده شدید باشد. این تفاوت در همان استفاده از ضربه بین خواهد بود.
در مورد خانم های باردار نیز مدام شنیده می شود که کمتر از موبایل استفاده کنند اما دلیل این موضوع چیست؟ اصلا چرا در مورد مضرات گوشی برای کودکان گفته می شود؟ البته که این برای خانم ها در دوران بارداری به صورت فیزیکی ضرر دارد. بعد از دوره بارداری باز هم از موبایل استفاده می کنند و این شرایط همچنان پا برجا است اما شرایط، زمانی حاد می شود که تهدید برای جنین بوده و این می تواند فوق العاده خطرساز باشد. اتاق هایی که در آنها رادیولوژی انجام می شود یا از اشعه ایکس استفاده می شود منع استفاده از موبایل در آنها همیشه برقرار است.
ضرر موبایل برای خانم های باردار
البته خانم های باردار نیز نباید وارد اتاق های رادیولوژی شوند. این در مورد طیف مغناطیسی اشعه هایی است که در این منطقه ساطع می شود. این اشعه هم به خانم باردار و هم به کودک صدمه می زند. اصلی ترین این صدمه نیز به مغز خواهد بود. در نتیجه می توان گفت که مضرات گوشی برای کودکان حتی از سنین کمتر و در دوران جنین خودش را نشان می دهد. مغز اصلی ترین مقر برای دریافت این امواج و آسیب ها خواهد بود.
تکثیر سلول های مغزی از رنج هشت سالگی به اتمام می رسد. این تکثیر از همان ابتدای شکل گیری جنین شروع شده و تا این رنج ادامه می یابد. در نتیجه می توان گفت که تعداد تکثیر های سلولی در هر سن ما، با سن هشت سالگی برابر است یعنی اگر در هشت سالگی، ده میلیارد سلول در مغز داشته باشیم، این رقم حتی در سن 50 سالگی نیز به همین شکل است. پس می توان گفت که تکثیر سلولی در همان رنج سنی به پایان می رسد.
مطالب بیشتر در صفحه اینستاگرام
نقص تکثیر سلولی و موبایل ها در کودکان
مضرات گوشی برای کودکان در سن کمتر از 8 سال بسیار جدی است. در این رنج سنی به هیچ عنوان نباید به کودکان موبایل داده شود. در واقع استفاده از موبایل در این دوره کاملاً ممنوع است. سلول های مغز کودک شما در این رنج در حال تکثیر هستند در نتیجه این اختلال می تواند سبب بروز مشکلات جدی شود و این رنج حتی تا 20 درصد هم کم خواهد شد. این کمیت اهمیت زیادی دارد و می تواند موجب بروز اختلالات جدی شود.
این موضوع کاملا در سکته ها و اختلالات مغزی که برای افراد ایجاد می شود مشخص خواهد بود. تمامی افکار، احساسات و قدرت تصمیم گیری های فرد از بین می رود. حتی ممکن است در دوره ای برای بازسازی مغز، اعمالی انجام شود، اما نتیجه نخواهد داد. در این مورد مدام توجیه می شود که سن استفاده از گوشی و موبایل پایین آمده است. در نتیجه مضرات گوشی برای کودکان به این شکل پوشش داده می شود.
مثالی در این باره
اجازه دهید در این مورد مثالی توضیح دهیم. ماجرای سارقی را تعریف می کنند که شب، مشغول برش یک قفل با اره بود. شخصی از کنار او رد شد و در مورد کاری که انجام می دهد از او پرسید، مرد سارق رو به او کرد و گفت که در حال ساز زدن است. مرد گفت که این چه سازی است که صدایی ندارد و شنیده نمی شود، سارق به او گفت که صدای این ساز را فردا می شنوی. موبایل درست شبیه به سازی است که در جامعه زده می شود و صدای آن در ابتدا شنیده نمی شود. البته این صدا برای کسانی که در این مورد تحقیقات لازم را انجام داده اند کاملا واضح و مبرهن است. در واقع مشکل، گریبان کسانی را می گیرد که درکی از مضرات گوشی برای کودکان ندارند.
این خطرات در بین مردم عادی نیز تا حدی شناخته شده اما پیشگیری نمی شود. گوشی باعث افسردگی بین انسان ها می شود، میزان طلاق ها را بیشتر کرده و روابط اجتماعی را دچار مشکل می کند. البته که بخشی از این مشکلات و اتفاقات به نمایش گذاشته نشده و کم تر خودش را نشان می دهد.
توجیه های استفاده از موبایل در جوامع امروزی
خیلی از افراد می گویند داشتن موبایل هیچ مشکلی برای کودکان ایجاد نمی کند. مدام در مورد این مسئله صحبت می شود که فرزند آن ها در بهترین شرایط تحصیلی قرار دارد و حتی شاگرد اول کلاس است اما باید بدانید که مشکلات و مضرات گوشی برای کودکان بعد از یک رنج خاص و حتی در نوجوانی و جوانی خودش را نشان می دهد. جایی که پدر و مادر متوجه می شوند که یک فرزند کاملاً غیرمعمول دارند.
مدام در این مورد نیز رفتار فرزند با افراد جامعه مقایسه می شود. متاسفانه این ساختار غیر طبیعی، نه تنها در کودکان، بلکه در کل جامعه، در چند سال اخیر دیده شده است. وقتی کودکی در جمع افراد غیرنرمال قرار می گیرد معمولا شما به عنوان پدر و مادر قابلیت تشخیص را ندارید و بالطبع، شما در جمعی که کودکان با مشکلات ذهنی مواجه هستند فرزند خود را مورد مقایسه قرار نمی دهید. در این شرایط فرزند شما از هر نظر بهتر از آنها خواهد بود. لازم است که فرزند شما با انسانی که تاکنون از موبایل استفاده نکرده است، مقایسه شود.
متاسفانه پدر و مادرها در این مورد مدام مقایسه انجام می دهند. در مورد فرزندانی می گویند که پدر و مادرها در اختیار آنها گوشی موبایل قرار نداده اند، اما فرزندشان شرایط خوبی ندارد. البته که قاعده استثناء وجود دارد و نمی توان یک قانون علمی را با چند استثناء حذف کرد. البته در این مورد باز هم توجیه می شود که تعداد استثناها زیاد است.
حتی اگر در یک جمع ده میلیونی، بیش از پنجاه هزار نفر هم این شرایط را داشته باشند، باز هم وضعیت به همین شکل است. لازم است که شما به باقیمانده توجه کنید که خیل عظیم تری از نظر جمعیت هستند. در نتیجه مضرات گوشی برای کودکان واقعاً وجود دارد و اثبات شدنی است.
استفاده از موبایل بعد از سن هشت سالگی
همانطور که گفته شد، در سن زیر 8 سالگی نباید به فرزند خود گوشی بدهید. اگرچه در این دوره سنی، رشد تکثیر سلولی به اتمام رسانیده است. اما هنوز زمینه سازی برای تغییرات ذهنی وجود دارد. حالا لازم است که روی کیفیت کار کند.
گوشی موبایل باعث تخریب این قسمت ها شده و افکار مثبت را در فرزند شما از بین می برد. حالت مچاله شدن شاید بهترین مقایسه باشد. شما زمانی که پلاستیک را در مقابل حرارت می گیرید، زمانی که خیلی به سطح حرارت نزدیک باشد زودتر مچاله می شود و اگر فاصله داشته باشد این اتفاق دیرتر رخ می دهد. زمانی که ما متوجه این موضوع می شویم، عموماٌ کار از کار گذشته است.
برخی از مشکلات را نمی توان اصلاح کرد و راه بازگشت ندارد. ساختار مغز تفاوت مهمی با دیگر اجزای بدن دارد، موبایل ها می توانند بزرگ ترین بلای جان کودکان زیر 8 سال باشد. اصرار به این که مثل دیگران فرزند شما از موبایل استفاده کند یک توجیه پر از مشکل است!
پاسخها