نقش اینترنت در بلوغ زودرس کودکان

بلوغ زودرس کودکان دورانی است که در آن صفات جنسی پدید میآید و فرد توانایی باروری پیدا خواهد کرد. اولین تغییرات در این دوره عبارتاند از: وضعیت عمومی، سلامت، تغذیه
با گستردگی اینترنت و دسترسی راحت آن برای کودکان به همان نسبت میزان بلوغ جنسی نیز با افزایش همراه بوده است. خطرات استفاده از اینترنت برای کودکان عبارتاند از: اعتیاد به اینترنت، آسیبهای روحی و روانی و اختلافات بین والدین و کودک
همانطور که پیشتر خواندیم اینترنت در بلوغهای زودرس کودکان نقش بسیار پر رنگی ایفاد کرده است و به گروه خاصی تعلق ندارد این درگیری زیرا همه ردههای سنی را در بر گرفته و کودکان را درگیر خود کرده است. استفاده از فضای مجازی و اینترنت در آینده کودکان نقش بسیار مهم و اثرگذاری دارد و این موضوع بسیار مورد بررسی کارشناسان قرار گرفته است.
در گذشته شنیدن بلوغ زودرس بسیار کم بود و عموما مربوط به کودکانی میشد که به صورت وراثتی دچار بلوغ میشدند، اما در حال حاضر این موضوع بسیار با افزایش همراه بوده.

حال از نظر شما اینترنت چگونه سبب بلوغ رودرس میگردد؟
بلوغ زودرس کودکان و عوامل موثر بر آن
به صورت معمولی بلوغ میبایست در دوران نوجوانی و فاصله سنی ۱۱ تا ۱۶ سال رخ دهد. بلوغ زود رس به تعییرات جسمی و یا فیزیکی زودتر از حد معمول گفته میشود. عوامل دیگر که در بلوغ زودتر اصر دارند عبارتاند از: تغذیه و ورزش، تجارب خانوداگی، وراثت و سلامت بدن
همچنین مهمترین عامل در بلوغ زودرس در کودکان استفاده از فضای مجازی و اینترنت است.
استفاده از اینترنت و کم تحرکی کودکان
بازیهای کودکان در گذشته بسیار پر تحرک بود و کودکان معمولا در طی روز بسیار فعالیت میکردند. اما با گذشت زمان و آشنایی کودکان با دنیای ارتباطات، میزان این تحرکات کمتر شد و بازیهای کامپیوتری و فضای مجازی جایگزین فعالیتهای جسمی کودکان گردید. عدم تحرک کودکان را با افزایش وزن همراه کرد و میزان چربی را در آنها افزایش داد. با بیشتر شدن میزان چربیها در بدن، سلولهای پروتئینی بسیاری آزاد شد و به مغز پیام انرژی جهت بلوغ ارسال میشود و در نهایت کودک به بلوغ زودرس میرسد.
استفاده از اینترنت و دسترسی به انواع اطلاعات
اطلاعات اینترنت محدود به زمان خاصی نیست و نمیتوان جداسازی سنی را در این فضا انجام داد. کودکان با مراجعه به فضای مجازی میتوانند به مطالبی که از رده سنی آنها است دست پیدا کنند.
همچنین با استفاده از شبکههای اجتماعی مانند واتس آپ، اینستاگرام و فیسبوک به راحتی اطلاعات در زمینههای جنسی در دسترس کودکان قرار میگیرد.
امکان دارد در ابتدا والدین خوشحال باشند که کودکشان در خانه است و با استفاده از گوشی خود را سرگرم میکند اما در این فضا کودک میتواند محتواهای نامناسب سن خود را مشاهده نماید. باتوجه به تحقیقات انجام شده محققین دریافتند که تحریکات و هورمونهای جنسی از طریق نگاه است.
ممکن است کودک به بلوغ نرسیده باشد اما با مشاهده محتواهای غیر اخلاقی هورمونهای جنسی خود را فعال نماید و در ذهنش تصویرسازی انجام دهد. تحریکات و ترشحات جنسی سبب بلوغ جنسی در کودکان میگردد.
اینترنت و تعارض بین والدین و فرزندان
فضای مجازی و زیستن در این فضا میتواند افراد را به افسردگی و تنهایی دچار کند. هرچه کودک به فضای مجازی بیشتر وابسته باشد بیشتر از پدر و مادر خود فاصله میگیرد. همچنین همانطور که میدانیم فضای مجازی فضایی مملو از اضطراب و دلهره است که این موضوع میتواند باعث تهدیدات سلامت هیجانی شود که در نهایت کودک به بلوغ زودرس دست پیدا خواهد کرد.
در هنگام بلوغ زودرس کودک از نظر جسمی بالغ میشود اما از نظر قدرت تشخیص به بلوغ نرسیده است و در نتیجه فریب میخورد. دقت کنید فضای مجازی ویژگی ناشناس بودن را دارد یعنی افراد بدون هویت و به صورت ناشناس میتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند.
این موضوع سبب شده که افراد زیادی به سو استفاده جنسی از کودکان و یا نوجوانان بپردازند.

بلوغ زودرس و قد کودکان
زمانی که بلوغ اتفاق میافتد رشد قدی کودک نیز با جهش همراه است و در این زمان کودک نسبت به هم سالان خود بلند قدتر بنظر میرسد. با کامل شدن دوره بلوغ صفحات رشد کودک متوقف میگردد. در نظر داشته باشید کودکانی که زودتر به بلوغ میرسند ممکن است در بزرگسالی به کوتاهی قد دچار شوند.
پیامدهای روانی و اضطراب
با بلوغ زودرس کودک با سایر هم سالان خود نمیتواند هماهنگ شود و کودکانی که زودتر به بلوغ میرسند بیشتر به اضطراب و عدم اعتماد بنفس دچار میشوند. تفاوتهای جسمانی کودک در مقایسه با هم سالان خود میتواند در مدرسه و اجتماع باعث مشکل شود. برخی اوقات این کودکان ممکن است با دوستان خود نتوانند ارتباط برقرار نمایند زیرا تفاوتهای جسمانی زیادی با یکدیگر دارند.
پیشگیری بهتر از درمان
پیش از دسترسی کودکان به اینترنت و فضاهای کجازی شما میتوانید از بلوغ زودرس جلوگیری نمایید. والدین پیش از استفاده از شبکههای اجتماعی و فضا مجازی نیاز است به کودک نحوه صحیح استفاده ازدنیای مجازی را آموزش دهند و برای آن قوانین و مقرراتی را تعیین کنند. همچنین والدین میبایست در این راه اطلاعات کامل داشته باشند و با آگاهی کامل کودک را با این دنیا آشنا نمایند تا در آینده با مشکلات دیگری مواجه نشوند.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی بلوغ زودرس در کودکان پرداختیم تا با مضرات استفاده از اینترنت و فضای مجازی بیشتر آشنا شویم. همچنین همانطور که دانستیم فضای مجازی بر بلوغ زودرس
پاسخها