بهترین روش تربیت فرزند از نگاه استاد صاحبی

دغدغه اصلی بسیاری از والدین، چگونگی تریبت صحیح فرزندانشان است. برای رسیدن به بهترین و آسان ترین روش تربیت کودک، گاهی باید از دیدگاهی غیر از دیدگاه مادر یا پدر، به فرزند خود نگاه کنیم. این تغییر، باعث می شود تا بازخورد متنوعی از کودک دریافت کنیم. در اکثر اوقات، این بازخورد جدید، می تواند دارای صمیمیت بیشتری بین ما و فرزندمان باشد. شاید اگر برخورد جدیدمان را به کودک نشان دهیم، اعتماد بیشتری دریافت کرده و نوع ارتباطمان به گونه ای شود که کودک، حس بهتری برای برقراری ارتباط با ما داشته باشد. دستاورد های این حس بهتر، شامل احساس رفاقت و نزدیکی می شود. این احساس پنهان کاری و عدم صداقت فرزندتان را تا حد زیادی کاهش می دهد.

 

همانطور که با فرزند همسایه برخورد میکنید، با کودک خود برخورد کنید!

یک مثال ساده برای تغییر روش برقراری ارتباط با کودک، این است که تصور کنید فرزند همسایه است! اگر همسایه شما چند ساعتی کودک خود را به شما بسپارد، چطور با آن رفتار می کنید؟ احتمالا در این چند ساعت نه او را نصیحت می کنید. نه به او امر یا نهی می کنید. با او قهر نمی کنید. دست به تنبیه بدنی کودک همسایه نمی زنید. با او قهر نمی کنید.

چرا؟ چون کودک همسایه را به چشم امانتی می بینید که مادر و پدرش او را به شما سپرده است. پس تمام تلاش خود را می کنید تا در این چند ساعت این دو اتفاق بیوفتد. اول اینکه به او احترام بگذارید. دوم اینکه در آن چند ساعتی که در منزل شماست، به او خوش بگذرد. حال اگر همین دو کار را برای فرزند خود انجام دهید در تربیت او چندین گام پیشرفت خواهید کرد. خواهید دید که کودک چگونه در برقراری ارتباط با والدین، تغییر  می کند.

به کودک خودتان هم به چشم امانتی نگاه کنید که خدا او را به شما سپرده است. دیدگاه خود را تغییر دهید و بازخورد جدید فرزندتان را ببینید. احتمالا از صمیمیت و برخورد راحتی که پس از این تغییر، در رفتار فرزندتان خواهید دید متعجب خواهید شد.

 

به هیچ وجه دست به مقایسه نزنید.

از سری نکات مهم دیگر در شیوه برخورد با فرزند، عدم مقایسه او با کودکان دیگر است. این موضوع می تواند تاثیر شگرفی در برقراری ارتباط با کودک داشته باشد. به همان مثال فرزند همسایه برگردیم. اگر کودک همسایه چند ساعتی مهمان شما باشد، او را با دخترخاله یا پسرخاله اش مقایسه می کنید؟

مقایسه فرزند خودتان با کودکان دوست و فامیل، از بزرگ ترین اشتباهات رایج در شیوه تربیتی است. این کار باعث می شود فرزند شما اعتماد به نفس خود را از دست بدهد. همچنین ممکن است باعث ایجاد حس بد نسبت به موفقیت و دستاورد های سایر همسن و سال های او شود و حس حسادت در کودک را نیز تقویت کند.

تشویق برای بروز توانمندی ها

در شیوه صحیح تربیت فرزند، ما باید کودک مان را تشویق کنیم تا توانایی های خود را به ما نشان دهد. باید در صورت دیدن هرگونه موفقیتی، هرچند کوچک، او را تشویق کنیم و حمایت خود را به اون نشان دهیم. کودک برای نمایش توانمندی های خود نیز مشتاق تر می شود و زمینه برقراری ارتباط با والدین برای او فراهم می شود. این رفتار باعث می شود او درصدد افزایش توانمندی های خود گام برداشته و اعتماد به نفس پیدا کند. اما مقایسه کردن، مسبب این اتفاق خواهد شد که به جای این کار، تمرکز کودک روی توانایی های دیگران باشد. از خودش و اثبات خودش به والدین غافل شود. همچنین احساس منحصر به فرد بودن از کودک دور می شود.

پس روش آسان برای پیشرفت در شیوه تربیت فرزند و برقراری ارتباط با کودک، تغییر نوع دیدگاه خودمان نسبت به کودک است. ضمن این مسئله، توجه به این دو نکته است. ابتدا تلاش برای اینکه در خانه و در کنار ما، به فرزندمان خوش بگذرد و حس خوبی داشته باشد. سپس حفظ احترام کودک در فضای خانه توسط والدین. امید است که با رعایت این نکات شاهد موفقیت بیشتر در امر تربیت کودک خود باشید.

 

آموزش ها و ویدیوهای بیشتر و کامل تر را در اینستاگرام ما دنبال کنید.

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف ویژه 55 درصدی بسته جامع تربیت فرزند فقط برای 100 نفر اول
6.000.000 تومان
2.700.000 تومان فقط برای 100 نفر