کمرویی کودکان چه نشانه هایی دارد؟ درمان کم رویی کودکان

کودکان کم رو

یکی از دغدغه‌های والدین کمرویی کودکان است. در واقع می‌توان گفت کودکان کم رویی را از پدر و مادر خود به ارث می‌برند. پس از شش ماهگی کودکان قدرت تشخیص پیدا می‌کنند و در این هنگام والدین باید از کم رو بودن کودک جلوگیری نمایند.

در ابتدا والدین باید فکر کنند که کودک با کم رویی در آینده چگونه مواجه شود.

تعریف کمرویی کودکان

کم رویی از نظر روانشناسی به رفتار و حالتی گفته می‌شود که کودک ترجیح دهد بدون حضور دیگران کار‌های خود را به صورت انفرادی انجام دهد. در دوران ابتدایی شخصیت کودکان تشکیل می‌شود و می‌بایست کودک تعاملات خود را با سایر هم سالان آغاز نماید. از دیدگاه روانشناسی و رفتارشناسی کم رویی الگوی طبیعی است که در موارد ترس و اضطراب پدید می‌آید.

برای ارتباط وعدم ارتباط در کودکان نوساناتی وجود دارد. قدم اول ارتباط فرزندتان با دیگران، قرار دادن زمان در اختیار آن‌ها است تا کم رویی خود را کمتر و در نهایت رفع کنند.

والدین کودکان کم رو می‌بایست برخورد با این نوع کودکان را بدانند و مهارت‌های لازم را کسب نمایند. در نظر دشاته باشید بدون مهارت مذاکره با کودکوعدم رفتار درست با کودک کم رو و خجالتی امکان بوجود آمدن هنجار‌های دیگر در کودک بیشتر خواهد شد.

کم رویی کودکان

علائم کمرویی کودکان

یکی از احساسات دو سویه در کودکان کم رویی است که این بین دو احساس اضطراب و خجالت قرار دارد. مهم‌ترین علائم کم رویی شامل:

ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران: برقراری ارتباط در کودکان کم رو مشکلی بسیار جدی است البته این کم رو بودن امکان دارد از خجالتی بودن باشد. در صورتی که کودک خجالتی باشد می‌بایست با این مسئله به صورت جدی‌تر برخورد شود.

درون گرا: مهم‌ترین مشکلات در این کودکان ناتوانی در فعالیت‌های اجتماعی است. این رفتار سبب تشدید کم رویی و خجالتی شدن کودک می‌گردد و به سمت درون گرایی بیشتری سوق دهد.

فرار از مشکلات: کودکان کم رو هنگامی که با فردی غریبه مواجه می‌شوند احساس خجالت و اضطراب پیدا می‌کنند و همین امر باعث می‌گردد تا از دیگران فاصله گیرد. در این مواقع کودک از شرایطی که او را به چالش می‌کشد فرار خواهد کرد و از پذیرفتن مسئولیت‌ها شانه خالی می‌کند.

چه زمان کودک کم رو خوانده می‌شود؟

ارتباط نادرست با مسائل اجتماعی نیز می‌تواند باعث کم رویی کودکان شود. همچنین عواملی مانند: عدم اعتماد بنفس و عزت نفس، عدم مهارت ها، حس تحقیر و تنبیه بدنی در کم رویی دخیل هستند. به صورت کلی می‌توان گفت کم رویی رفتاری غیر عادی و مضطربانه در یک شرایط و موقعیت است.

پدیده‌های متنوع و گسترده‌ای باعث کم رویی می‌شوند اما در نظر داشته باشید کم رویی می‌تواند فرزند عزیز شما را گوشه گیر کند در نتیجه به احساس تنهایی دچار شود.

حس تنهایی نیز یک اختلال است پس همانطور که در ابتدا گفتیم کم رویی می‌تواند اختلال‌های دیگری را برای کودک بوجود آورد.

کودکان کم رو به چه مشکلاتی رو به رو خواهند شد؟

اگر کم رویی در کودکان درمان نشود مشکلات دیگری پدید خواهند آمد. برای مثال: کودک در اوایل مرحله رشد نیاز به ارتباط با اطرافیان و جامعه دارد اما کم رویی باعث‌عدم برقراری این ارتباط می‌شود.

 دقت نمایید کم رویی اگر درمان نشود مشکلات بزرگتری را بوجود خواهد آورد و به روابط اجتماعی بیشتر لطمه وارد می‌کند.

خانواده‌ها در این رفتار بسیار نقش مهمی دارند. والدین با یادگیری مهارت‌های مناسب می‌توانند این اختلال را در کودک رفع نمایند. زمان تشخیص این اختلال بسیار در روند درمان تاثیر دارد و هرچه خانواده زود‌تر متوجه این موضوع شوند، درمان راحت‌تر خواهد بود.

درمان کمرویی کودکان

خجالتی بودن و کم رویی می‌تواند باعث شود تا کودک در موقعیت‌های مختلف اجتماعی نتواند شرکت کند و از مسئولیت‌پذیری شانه خالی کند. برخی از راهکار‌ها برای درمان کم رویی کودک عبارت‌اند از:

•        قرار دادن کودک در موقعیت‌هایی که مجبور به تعامل با هم سالان خود باشد. در این شرایط کودک مجبور می‌شود تا خواسته‌های خود را بیان کند.

•        آموزش تعامل و ارتباط با دیگران در موقعیت‌های مختلف

•        اجازه اظهار نظر به کودک در شرایط متفاوت

•        آشنایی کودک با فرصت‌ها و موقعیت‌های گوناگون

•        مسئولیت دادن و تشویق کودک پس از انجام فعالیت‌هایی که به او سپرده شده

•‌        عدم مقایسه با سایر کودکان

تشخیص کودکان کمرو و خجالتی

ویژگی‌های اخلاقی کودکان کم رو با سایر کودکان بسیار متفاوت و قابل تشخیص است. برخی از نشانه‌های کودکان کم رو عبارت‌اند از: سرخ شدن صورت، ضربان قلب، تنش عضلانی، اختلال تنفسی

و برخی از رفتار‌ها شامل: فاصله از افراد غریبه، گریه کردن و دائم در آغوش پدر و مادر

کم رویی را در واقع می‌توان یک معلولیت اجتماعی دانست و در صورت‌عدم درمان امکان اختلالات دیگر افزایش خواهد یافت.

توجه نمایید کودکان کم رو در بسیاری از موارد استعداد خود را پنهان می‌کنند که این امر در آینده آن‌ها نیز اثر دارد. در نتیجه کودک باعدم توجه مواجه می‌شود و سطح عملکردی پایین‌تری را نشان می‌دهد.

ویژگی‌های کودکان کمرو

افسردگی و اضطراب عموما در کودکان کم رو بیشتر است و همچنین این ویژگی درعدم برقراری ارتباط اثر دارد.

سهم کودکان کم رو در گروه‌های اجتماعی بسیار ناچیز و محدود می‌گردد. خجالت و کم رویی باعث‌عدم مدیریت گروه‌ها در کودک می‌شود زیرا فرد قادر به بیان توانایی‌های خود نیست و نمی‌تواند راجع آن‌ها صحبت کند. این‌عدم برقراری ارتباط سبب کشف نشدن بسیاری از استعداد‌ ها خواهد شد.

نقش والدین در تربیت کودکان کمرو

کودکان تک فرزند فرزندان اول معمولا دچار کم رویی می‌شوند زیرا این کودکان سعی می‌کنند خود را همانند بزرگسالان بدانند و در نتیجه به مشکلات دیگری دچار خواهند شد.

قرار گیری کودک در فشار‌های روانی مختلف جهت نیاز‌های غیر ضروری می‌تواند زمینه ساز کم رویی باشد و این اختلال را تشدید نماید. همچنین اگر والدین اصرار بر کم رویی کودک داشته باشند امکان دارد سبب اختلال بیشتر شوند.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی رفتار‌ها و اخلاقیات کودکان کم رو پرداختیم تا بیشتر با این نوع اختلال اختلاقی آشنا شویم. در نظر داشته باشید کودکان کم رو در صورتی که درماتن نشوند به گوشه گیری مبتلا خواهند شد و در نهایت نمیتوانند در محیط‌های اجتماعی به خوبی فعالیت داشته باشند.

همچنین والدین نقش بسیار مهمی در رفتار‌های کودکان دارند و با مشورت با روان‌شناس می‌توان به راحتی این اخلاق را در کودک کمتر و رفع نمود.

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف ویژه 55 درصدی بسته جامع تربیت فرزند فقط برای 100 نفر اول
6.000.000 تومان
2.700.000 تومان فقط برای 100 نفر