علائم بیش فعالی در کودکان

علائم کودکان بیش فعال

بیش فعالی در کودکان و علائم بیش فعالی در کودکان به راحتی قابل شناسایی نیست، اما این اختلال باید بسیار مورد توجه والدین قرار گیرد زیرا در موفقیت کودک بسیار تاثیر گذار است. بیش فعالی در کودکان با رشد سنی تغییر نمی‌کند، بلکه به شکل‌های متفاوت دیگر نمایان می‌شود. آسیب‌های احتمالی در کودکان بیش فعال عبارت‌اند از: اختلال خواب، اختلال یادگیری، اعتیاد به مواد مخرج، ترد شدن و اخراج از کلاس

در هر کودک ممکن است علائم بیش فعالی متفاوت باشد که در این مقاله به بررسی علائم بیش فعالی در کودکان می‌پردازیم.

آیا کودکمان به بیش فعالی مبتلا شده؟

برخی از رفتار‌ها و بیماری‌ها مانند: افسردگی و اضطراب می‌توانند مشابه علائم بیش فعالی باشند. راجع به کودکان بیش فعال تصمیم گیری می‌بایست به صورت پله‌ای و گام به گام صورت گیرد. در نظر داشته باشید بیش فعالی در کودک باید با نظر متخصص و روان‌شناس تشخیص داده شود.

علائم بیش فعالی در کودکان چیست؟

علائم بیش فعالی در کودکان در کودکان

اختلال بیش فعالی در برخی از کودکان ممکن است کم یا زیاد باشد و یا در برخی مواقع تشدید شود. برخی از علائمی که کودک بیش فعال دارند عبارت‌اند از:

  1. تمرکز بر خود

از اصلی‌ترین موارد بیش فعالی، تمرکز کودک بر خود است. در این رفتار کودک توانایی شناخت و خواسته‌های دیگران را ندارد و فقط خود را در نظر می‌گیرد. بنابراین کودک نمی‌تواند در هنگام بازی با هم سن و سالان در صف صبر کند یا فعالیت‌های دیگران را قطع می‌کند تا خود به انجام آن کار بپردازد. دو نشانه از رفتار‌های تمرکز بر خود:

  • قطع کردن کار، بازی و صحبت دیگران
  • ‌عدم انتظار در نوبت
  • قطع فعالیت‌های دیگران

کودک در این نوع رفتار علاقه دارد فعالیت و گفتار دیگران را قطع کند، و آن‌ها را مختل نماید. افراد در مواجه شدن با این کودکان اعتراض می‌کنند و گاهی ممکن است ترد شوند. توجه داشته باشید قطع فعالیت‌های دیگران یکی از علائم بیش فعالی است. عدم انتظار در نوبت

دیگر نشانه بیش فعالی، عدم انتظار در نوبت است و کودکان بیش فعال در درک خواسته‌های دیگران ناتوان هستند. این کودکان در هنگام بازی‌ها عموما نوبت را رعایت نمی‌کنند.

  • آشفتگی عاطفی

بیش فعالی در کودکان سبب‌عدم کنترل احساسات و هیجان میگردد برخی اوقات ممکن است کودکان بیش فعال بی‌دلیل خوشحال و یا ناراحت شوند.

  • نا آرامی یا فیجینگ

کودکانی که این علائم را دارند معمولا نمی‌توانند مدت طولانی یک جا باشند برای مثال: نمی‌توانند طولانی مدت بر روی صندلی بنشینند و ممکن است صندلی و یا وسایل در دسترس را خراب کنند. حرکات و فعالیت‌های این کودکان نسبت به سایر بیشتر است.

  • انجام فعالیت‌ها با سر و صدای زیاد

بیش فعال‌ها عموما نمی‌توانند ساکت باشند به همین دلیل فعالیت‌های خود را با سر و صدای بلند انجام می‌دهند و عموما علاقه بالایی به فعالیت‌های ناهنجار دارند.

در نظر داشته باشید در دختران و پسران بیش فعالی علائم متفاوتی دارد.

  • کار‌های نا تمام

در ابتدا کودکان بیش فعال به کار‌ها علاقه زیادی نشان می‌دهند و کار‌هایی که برایشان جذاب باشد را با علاقه شروع می‌کنند اما امکان دارد آن را به پایان نرسانند. عدم تمرکز عدم تمرکز جزو یکی از نشانه‌های این اختلال است، کودکانی که‌عدم تمرکز دارند حتی ممکن است در حالی که به صحبت‌های شما گوش می‌دهند حواسشان جای دیگری باشند و هیچ درکی از صحبت‌ها نداشته باشند. ارتباط چشمی یکی از مواردی است که کودکان بیش فعال در آن ناتوان هستند. ناتوانی در تمرکز امکان آسیب به درس و انجام تکالیف در کودک را به همراه دارد.

  • فاصله از فعالیت‌هایی که نیاز به فعالیت ذهنی دارد

نشانه دیگری از کودکان بیش فعال، فرار از فعالیت‌های ذهنی طولانی مدت محسوب می‌گردد. فعالیت‌های ذهنی مداوم نیاز به تمرکز دارد که این کودکان نمی‌توانند مدت طولانی تمرکز کنند، اگر کودکاتان برخی از این نشانه‌ها را دارد حتما به متخصص و روان‌شناس مراجعه نمایید یا می‌توانید با مجموعه استاد کامران صاحبی ارتباط برقرار نمایید.

  • نپذیرفتن اشتباهات وعدم پیروی از کار‌ها

فردی که به این اختلال دچار است در برنامه ریزی‌های خود مشکل دارد در واقع نمی‌تواند به درست یبرنامه ریزی کندریال گاهی والدین این رفتار کودک را کم هوشی می‌دانند در حالی که این رفتار کودک به میل خودش نیست.

  • خیال‌پردازی

برخلاف تصورات افراد ممکن است گاهی کودک بیش فعال ساکت و کم حرف باشد. سکوت در این کودک نشانه خیال‌پردازی و زندگی در دنیایی دیگر است. درگیری این گروه به نسبت گروه پر سر و صدا با اطرافیان کم‌تر است و معموملا به یک نقطه خیره می‌شوند.

نشانه های بیش فعالی در کودکان چیست؟

با افزایش سن بیش فعالی کمتر می‌شود؟

باتوجه به مطالب بالا آموختیم که بیش فعالی با گذشت زمان به تنهایی درمان نمی‌شود و با بیمار در تمامی رده‌های سنی همراه خواهد بود. عموما کودکان بیش فعال در انجام فعالیت‌ها ضعیف‌تر عمل می‌کنند و اعتراض اطرافیان نسبت به این کودکان بیشتر است. اعتماد بنفس این کودکان باتوجه به اعتراضات دیگران کمتر خواهد بود.

کودک بیش فعال در نوجوانی برخلاف دیگر همسالان خود در انجام برخی کارهای روزانه با مشکل مواجه هستند در حالی که انجام این امور برای همسالان ایشان کاری بسیار سهل می‌باشد. از مشکل بودن انجام امور زیر نیز می‌توان به عنوان علائم بیش فعالی در کودکان بزرگ‌تر و نوجوانان یاد کرد. برخی از کارهای روزانه که نوجوانان مبتلا به بیش فعالی ممکن است در انجام آن با مشکل روبرو شوند، شامل موارد زیر است:

انجام کار‌های روزانه در سن نوجوانی برای کودکان بیش فعال ممکن است مشکل باشد و آن‌ها از پس کار‌های روزمره خود بر نیایند. مشکلاتی که نوجوانان بیش فعال به آن‌ها دچار می‌شوند عبارت‌اند از:

  • تمرکز بر تکالیف و کار‌های مدرسه
  • عدم سازش با هم سالان
  • بهداشت شخصی
  • انجام کار‌های خانه
  • ‌عدم مدیریت زمان
  • ناتوانی در رانندگی
  • اشتیاق در انتظار

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی علائم بیش فعالی در کودکان پرداختیم، نکته‌ای که نیاز است والدین در نظر گیرند درمان اختلال بیش فعالی در کودک است.

کودکان بیش فعال عمومان توانایی تمرکز و یا فعالیت‌های ذهنی طولانی مدت را ندارند، همچنین فعالیت‌های پر هیجان را ترجیح می‌دهند. البته برخی از این گروه نیز بسیار ساکت هستند زیرا این افراد معمولا به خیال‌پردازی می‌پردازند.

جهت اطلاع بیشتر راجع به بیش فعالی و درمان بیش فعالی کودک می‌توانید با مجموعه استاد کامران صاحبی ارتباط برقرار نمایید.

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف ویژه 55 درصدی بسته جامع تربیت فرزند فقط برای 100 نفر اول
6.000.000 تومان
2.700.000 تومان فقط برای 100 نفر