علت جیغ زدن کودکان

ممکن است کودکانی را دیده باشید که خشونت خود را با جیغ زدن بروز میدهند و سعی میکنند با فریاد زدن جلب توجه نمایند. همنشینی با این کودکان برای افراد آزار دهنده است حال به بررسی علت جیغ زدن کودک و نحوه رفتار با کودکانی که جیغ میکشند خواهیم پرداخت.
چگونه جیغ زدن کودکان را متوقف کنیم؟
تصور کنید در فضایی شلوغ هستید و کودک شما شروع میکند به جیغ زدن و فریاد کشیدن، حال شما نمیدانید چه عکس العملی از خود نشان دهید.
برخی از کودکان به جیغ زدن عادت کردهاند و در واقع ترک این عادت برایشان بسیار مشکل است. عموما هدف اصلی کودک از جیغ و فریاد زدن جلب توجه والدین و اطرافیان خواهد بود. در برخی از موارد جیغ زدن را راهی برای رسیدن به هدف میدانند.
در مرحله اول نیاز است دلیل جیغ زدن کودک را کشف کنید تا بر اساس رفتار کودک، عکس العمل نشان دهید. کودکان هنگامی که وضعیتی را دوست ندارند سعی میکنند اعتراض کنند. برخی اعتراض خود را با جیغ زدن نشان میدهند. توجه داشته باشید جیغ زدن کودک ممکن است با گریه و کج خلقی نیز همراه شود.

کودک معمولا رفتارهایی که باعث جلب توجه میشود را از خود نشان میدهد، تا به خواسته خود برسد. وقتی کودک احساس کند با فریاد و جیغ میتواند چیزی بدست آورد سعی میکند از این ترفند و رفتار استفاده کند. در هنگامی که کودک به نتیجه دلخواه برسد این رفتار در او شکل خواهد گرفت و کم کم به یک عادت تبدیل میگردد.
دقت کنید کودکان رفتارهای والدین و اطرافیان را تکرار میکنند پس در هنگام فریاد زدن کودک، نباید با آنها بلند صحبت کرد و یا فریاد زد.
راههایی که کودک برای جلب توجه استفاده میکند.
کودکتان را متوجه کنید که فریاد و جیغ زدن راه مناسب جهت رسیدن به خواستهها نیست. به او بگویید جیغ زدن باعث آزار اطرافیان میشود و در حقیقت با فریاد به خواستهاش نخواهد رسید.
اگر کودک شما سن کمی دارد و نمیتواند صحبت هارا به صورت دقیق درک کند. با رفتارهای خود به او نشان دهید که جیغ زدن بیفایده است. بهترین روش برای اینکه به کودک بگویید جیغ زدن بد است، داد نزدن خودتان است.
با فریاد نزدن والدین، کودک پی میبرد که جیغ و فریاد زدن راه حل مناسبی نیست اما در مقابل با داد زدن والدین، کودک الگوی نامناسب پیدا میکند و توضیحات راجع به جیغ زدن کارساز نخواهد بود.
هنگامی که کودک جیغ میکشد خودتان را کنترل نمایید. همچنین اگر اختلافات خانوادگی دارید در محیط خصوصی به حل مسئله بپردازید.
این نکته را در نظر بگیرید که عادت جیغ زدن کودک را یک شبه نمیتوانید حل کنید. نیاز است صبر کنید تا به مرور زمان این عادت کمتر شود.
هنگامی که کودک جیغ میکشد حواس او را به کار دیگری پرت کنید و فضا را آرام نمایید. پس از اینکه کودک کمی آرامتر شد اجازه درخواست و بیان احساسات را بدهید.
چه مدت طول میکشد تا کودک از جیغ کشیدن دست بکشد؟
تغییر این رفتار کودک کار آسانی نیست و با هر رفتار غلط امکان دارد این روند طولانیتر شود. جیغ زدن کودک اگر در مکانهای عمومی رخ داد سعی کنید خونسردی خود را حفظ نمایید.
صبر در هنگام رفتار با کودکانی که جیغ میکشند بهترین گزینه است. زمانی که کودک سعی کی کند به هدف خود از راه فریاد و جیغ برسد چیزی که لازم دارد را به او ندهید زیرا به عادت منجر میگردد.
علت جیغ و فریاد کشیدن کودکان چیست؟
به چه دلیل کودکان جیغ میکشند؟ فریادهای کودک دلایل متعددی دارد که برخی از آنها عبارتاند از:
- عدم برقراری در ارتباطات
علت جیغ زدن در اکثر کودکان رسیدن به خواسته نا به جا است و فکر میکنند با جیغ کشیدن در رفتارهای اطرافیان میتوانند تغییر ایجاد کنند.
- تخلیه انرژی
یکی از راههایی که کودک سعی میکند با آن احساسات و انرژی خود را تخلیه نماید، جیغ زدن است. در حقیقت فریاد کشیدن روشی برای بیان احساسات توسط کودک است.
- سردرگمی
برخی اوقات کودک نمیداند چه کند و به همین دلیل جیغ میکشد، زیرا از فعالیت هایشعدم اطمینان دارند.
- حسادت
والدین زمانی که به کودک دیگر و یا فرد دیگر توجه کنند، کودک حسادت خود را بروز میدهد. تفکر کودک در این مواقع بیاهمیت بودن برای والدین است.
- مشکلات جسمی
مشکلات جسمی یکی از دلایل جیغ کشیدن در کودکان است زیرا نمیتوانند خواسته خود را بیان کنند. سعی کنید به کودک توجه کنید و مشکل جسمی را رفع نمایید.
- نیازهای کودک
بچههای شیرخوار که نمیتوانند صحبت کنند برای نیازهایی مانند: گرسنگی، خواب و مشکلات جسمانی جیغ میکشند.

چرا کودکان هنگام بازی کردن فریاد میکشند؟
ممکن است ببینید در صورتعدم موفقیت کودک شروع میکند به جیغ کشیدن، این جیغ زدنها ازعدم ناتوانی کودک است.
فریاد کشیدن کودک در حین بازی نشانه خوبی است زیرا نشان میدهد که کودک به دنبال تجربه و کشف جدید میباشد.
چرا کودکان در رستوران و چنین مکانهایی جیغ میکشند؟
دلایلی که باعث فریاد و جیغ در کودکان میگردد عبارتاند از: اضطراب، ناراحتی و ترس
اغلب محیطهای عمومی شلوغ هستند و یکی از دلایل جیغ زدن کودک میتواند جلب توجه باشد. کلافگی نیز میتواند دلیل دیگری برای جیغ زدن باشد.
راهکارهای کاربردی در هنگام جیغ کشیدن کودک در مکانهای عمومی
پیدا کردن علت جیغ کشیدن در کودک مهمترین پله برای کنترل این رفتار است. جهت کشف علت جیغ زدن کودکان میتوانید از روشهای زیر استفاده نمایید. همچنین شما میتوانید جهت ارتباط و قانع کردن کودک از بسته آموزشی تکنیکهای متقاعدسازی استفاده نمایید.

- به او اعتنا نکنید.
به جیغهای کودک که برای رسیدن به خواستهاش اعتنا نکنید. زمانی که کودک نیاز اساسی ندارد و فریادها برای جلب توجه است سعی کنید بیاهمیت باشید.
- ارتباط چشمی برقرار کنید.
ارتباط چشمی یکی از راههای کنترل رفتار است. با نگاه کردن سعی کنید به او بگویید که نیازی به جیغ زدن نیست. صبر کودک با این رفتار بیشتر خواهد شد و توانایی احساسات خود را مدیریت خواهد کرد.

- آرامش خود را حفظ نمایید.
تنها فردی که میتواند به فرزندتان آموزش دهد خودتان هستید. انتظارات کودک را بپرسید و در محدودیت او را قرار ندهید.
- تغییر موقعیت دهید.
موقعیت را تغییر دهید تا کودک بر فضای دیگری متمرکز شود. با این روش موقغیت قبل فراموش خواهد شد و کودک به آرامش میرسد.
- کودک را سرگرم کنید.
ذهن کودک را در هنگام جیغ زدن به موضوعی دیگر پرت کنید. با روشهای متفاوت فرزندتان را سرگرم کنید. برای مثال: کتاب بخوانید.
- درخواستهای کودک را رفع نکنید.
اگر کودکتان بیش از ۲ سال سن دارد در هنگام جیغ کشیدن خواستهاش را برطرف نکنید زیرا یاد میگیرد برای رسیدن به خواستههایش از جیغ استفاده کند.
اما اگر سن کودک شما زیر ۲ سال است در هنگام جیغ زدن خواسته کودک را رفع کنید زیرا کودک در این سن خواستههای زیستی دارد.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی علت جیغ زدن کودکان پرداختیم تا شما والدین عزیز بتوانید با استفاده از راهکارهای ارائه شده علت جیغ کشیدن کودکتان را کشف کنید و روش برخورد در هنگام فریاد را فرا بگیرید.
پاسخها