تاثیر طلاق بر تحصیلات کودکان

جدایی و طلاق برای خانوادهها بسیار روزهای سختی است. زمانی که زوجین از یکدیگر جدا میشوند، این جدایی بر کودکان بسیار تاثیر میگذارد و کودکان به این شرایط واکنشهای مختلفی از خود نشان میدهند. تاثیر طلاق بر تحصیلات کودکان بسیار تاثیر گذار است که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
همانطور که میدانیم کودکان بسیار انعطافپذیر و قابل تغییر هستند و به روشهای گونان موضوع جدایی پدر و مادرشان را برای خود حل میکنند و یا با آن کنار میآیند. والدین باید در نظر داشته باشند که اثرات طلاق بر روی کودک به شیوههای مختلف نمایان میگردد.
حال به بررسی تاثیر طلاق بر تحصیلات کودکان میپردازیم.

عملکرد ضعیف در مدرسه
طلاق والدین در کودکان سبب حواس پرتی وعدم تمرکز میگردد. میزان حواس پرتی هرچه بیشتر باشد، کودک عملکرد کمتری خواهد داشت.
درک هر کودک از طلاق متفاوت است. دقت داشته باشید که همهی کودکان نمیتوانند عالی باشند در این مواقع نیاز است تا اعتماد بنفس کودک تقویت شود. همچنین باتوجه به سن هر کودک باید با آن رفتار گردد.
چرا طلاق بر درسها و رفتار کودک در مدرسه اثر میگذارد؟
کودکان باتوجه به دارا بودن اخلاق های متفاوت، بر جدایی والدین نیز واکنشهای متفاوتی را دارند اما برخی از رفتار شبیه یکدیگر هستند. در اکثر مواقع جدایی والدین سبب افت تحصیلی در کودکان میشود.
هر فردی که مشکلی بزرگ داشته باشد تمام تمرکز خود را بر روی حل مشکل میگذارد. در مورد افت تحصیلی کودک پس از طلاق نیز همین قانون برقرار است و والدین سعی میکنند تا مشکل را حل نمایند.
عموما مشکل افت تحصیلی را کودک نمیتواند به تنهایی حل نماید و پدر و مادرها حتما در این موضوع باید فعالیت داشته باشند. همچنین کودکان به تنهایی نمیتوانند بر روی مشکلی تمرکز کنند تا آن را حل نمایند، پس نیاز است تا به آنها کمک شود.
جدایی سبب حواس پرتی کودکان میگردد و در صورتعدم پیگیری والدین، این اختلال ممکن است در دورههای متفاوت زندگی با کودک همراه شود.

اثر طلاق بر افت تحصیلی فرزندان دبستانی و زیر ۵ سال
معموما این کودکان از سایز گروههای دیگر سنی آسیبپذیر هستند. این کودکان درک درستی از اختلافات والدین ندارند و درکی از پیامد رفتارهای والدین ندارند. رده سنی پیش از ابتدایی و ابتدایی خود را مقصر جدایی میدانند و شاید به افکارهایی مانند درماندگی و فرومایگی دست پیدا کنند.
پدر و مادرها حتما باید به کودک خود بگویند که این تصمیم خودشان است و کودک نباید احساس گناه کند، زیرا کودک بسیار تحت تاثیر رفتار و صحبتهای والدین قرار میگیرد.
یکی از علامتهای سن ابتدایی پس از طلاق والدین، استرس است زیرا کودک بسیار تحت فشار قرار میگیرد.
بچه ها هنگامی که موضوعی ذهنشان را درگیر میکند، بر موضوعات دیگر نمیتوانند متمرکز شوند. والدین نیاز است تا برای برخی از کارهای کودک برنامه ریزی داشته باشند تا کودک بتواند آنها را دنبال کند. همچنین می توانید از مقاله مهم ترین راهکار های افزایش تمرکز کودک استفاده نمایید.
تاثیر طلاق بر افت تحصیلی فرزندان در راهنمایی
کودک در این سن ترجیح میدهد رفتارهایی مشابه فرزندان ابتدایی را دریافت کند، زیرا در خود کمبودهای جلب توجه را احساس میکند.
توجه داشته باشید این سن بسیار در رفتارهای کودک در مدرسه و اجتماع اثر دارد که یکی از علتهای آن تغییر هورمونها است. اصلیترین علت افت تحصیلی در فرزندان راهنمایی، لجاجت یا لجبازی است که میتوانید از مقاله کودک لجباز استفاده کنید و یا با مجموعه استاد کامران صاحبی ارتباط برقرار نمایید.

مهم:
اگر شما قصد دارید با تنبیه و یا مجازات کودک را به درس علاقهمند کنید باید گفت این رفتار بسیار نادرست است و در اکثر مواقع نتیجه معکوس دارد.
بهترین راه برای کنترل این مشکل، سپردن مسئولیتهای گوناگون به کودک باتوجه به تواناییهای آن است.
در مرحله اول سعی کنید کودک را قانع نمایید و به او توضیح دهید که همیشه در کنارش خواهید ماند و باید بهترین زندگی را برای خود در کنار شما بسازد.

تاثیر طلاق بر فرزندان دبیرستان
کمترین آسیبهای طلاق در این سن رخ میدهد، زیرا درک فرزند بیشتر و بهتر است و در مدت زمان کوتاه فرزند جوان و نوجوان به زندگی عادی خود باز میگردد.
چگونه از مشکلات درسی در مدرسه جلوگیری کنیم؟
راهکارهایی که کمک کننده هستند تا کودک افت تحصیلی کمتری را درهنگام جدایی داشته باشد عبارتاند از:
- برنامه ریزی
زمانی کودک افت تحصیلی بیشتری پیدا خواهد کرد که برنامه ریزی نداشته باشد. اولیا میبایست به کودک برنامه دهند تا طبق آن روال فعالیتها صورت گیرد.
- با معلمان صحبت کنید.
هنگام جدایی کودکان با خلعهای عاطفی بسیاری رو به رو میشوند و نیاز است تا در محیطهای مدرسه به این موضوع توجه شود. صحبت با مشاور مدرسه و معلمان میتواند تاثیر گذار باشد، زیرا معلمان میتوانند راهکارهایی که سبب تمرکز میشود را ارائه دهند.
- خودتان برنامه ریزی را فراموش نکنید.
سعی کنید همیشه برای سوالات در دسترس باشید. پایه کل سیستمهای آموزشی، یادگیری است و اگر فرزندتان حواس پرتی دارد میبایست زمان بیشتری را جهت یادگیری او در نظر بگیرید.
- جهت رفع افت تحصیلی فرزندان طلاق، تعادل را رعایت نمایید.
توجه کنید که تعادل بین زمان استراحت و درس کودک باید حفظ گردد. برخی از فعالیتهایی مانند: شرکت در کلاسهای ورزشی یا فعالیتهای هنری، بسیار کمک کننده است.
- کارهای مدرسه را برنامه ریزی کنید.
به کودک خود راجع به برنامه ریزی برای روزهای مدرسه کمک نمایید. همچنین از کارهایی مانند: یادداشت بر روی یخچال یا میز میتوانید استفاده کنید، زیرا با این روشها دسترسی به برنامهها برای کودک راحتتر است.
طبق تحقیقات در خانوادههایی که سطح رفاه بالایی دارند، میزان مردودی کودکان دو برابر نسبت به خانوادههای دیگر بیشتر است.
خانوادههایی که مادر و یا پدر سواد ندارد، به طور میانگین از هر دو فرزند یکی ترک تحصیل مینماید.
مادر و پدرهایی که کارمند هستند و یا سواد دارند، قبل از دیپلم کودک مدرسه را ترک میکند.
در نظر داشته باشید نتایج این تحقیقات را فقط به جدایی پدر و مادر نمیشود مربوط کرد و دلایل متعدد دیگری نیز بر این موضوع دخیل هستند. جدایی زوجین مربوط به بزرگ ترها نیست و کودکان نیز به شدت تحت تاثیر قرار میگیرند و میبایست به این مسئله به صورت جدی توجه نمود. عدم تمرکز نیز با کاهش اعتماد بنفس همراه میگردد، پس میتوان گفت: افت تحصیلی در فرزندان طلاق رابطهای مستقیم با اعتماد بنفس و جدایی والدین دارد.

متغیرهای اثر گذار در افت تحصیلی فرزندان طلاق
عموما دلایل روحی و جسمی مختلفی بر فرزندان طلاق تاثیر دارد. متغیرها در واقع علتهایی هستند که تا حدودی میتوان آنها را حدس زد، متغیرها به سه گروه تقسیمبندی میشوند که عبارتاند از:
• متغیر مستقل: طلاق والدین
• متغیر وابسته: افت عملکرد تحصیلی
• متغیر مزاحم: اعتیاد خانواده_ سطح تحصیلات خانواده
جمعبندی
امروز طلاق در بین زوجین بسیار رواج یافته است که این جداییها دلایل مختلفی دارد. جدایی والدین برای فرزندان تبعات روحی و جسمی به همراه دارد و در اجتماع نیز ممکن است کودک با مشکل مواجه شود. نمونه ای از مشکلهایی که امکان دارد پیش آید، افت تحصیلی در کودکان طلاق است. در نظر داشته باشید که در هر سن کودکان نسبت به این موضوع واکنش متفاوتی نشان میدهند.
شما با اطلاعات کافی راجع به موضوع تاثیر طلاق بر تحصیلات کودکان می توانید نقش بسزایی در تربیت کودک و آینده او داشته باشید خود و یا به روانشناس کودک مراجعه داشته باشید.
پاسخها