ارتباط والدین با پرسنل مدرسه چگونه باید باشد؟

ارتباط گیری با مدرسه و پرسنل آن، از باید هایی است که والدین در مسیر تربیت فرزند باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند. علاوه بر این، ارتباط با پرسنل مدرسه شامل مدیر، معاون و معلمین دروس مختلف می شود. ارتباط گیری از باید های مهمی است که والدین امروزی از اهمیت آن آگاه نیستند. در این مقاله قصد داریم از مزیت های ارتباط داشتن پدر و مادر با مدرسه و شرکت در جلسات مختلف مدرسه و گفتگو با معلمین سخن بگوییم. با ما همراه باشید.

 

روش صحیح ارتباط گیری والدین با مدرسه

ارتباط گیری با مدرسه، با شرایط ویژه ای به راحتی امکان پذیر است. امروزه، وسائل ارتباطی بسیاری اختراع شده اند که کمک می کنند تا انسان ها ارتباط سریع تر و بهتری با یکدیگر داشته باشند. این ابزار های ارتباطی شامل انواع نرم افزار های گفتگو، تلفن و موبایل های پیشرفته و … می شوند. والدین در این دنیای مدرن می توانند با شیوه های مختلف با مدرسه ارتباط بگیرند و از احوالات درسی فرزند خود آگاه شوند.

این ارتباط گرفتن بایستی در قالبی محافظت شده انجام شود و به هیچ عنوان قطع نگردد. بسیاری از والدین تنها به هنگام ثبت نام اول سال و کارنامه گرفتن در آخر سال به مدرسه مراجعه می کنند. چنین والدینی ارتباط را ضروری و لازم نمی دانند و تفکر آنان این است که چه لزومی دارد به مدرسه فرزند مراجعه کرد؟ اگر کار واجبی باشد، تماس خواهند گرفت یا نامه خواهند داد.  در حالی که چنین روشی درست نیست.

والدین هوشمند یعنی چه؟

والدین هوشمند می دانند در صورت حفظ ارتباط با مدرسه، فرزند آن ها بیشتر شناخته می شود و بیشتر مورد توجه معلمین و مدیران مدرسه قرار می گیرد. در نتیجه، خدمات بهتر و بیشتری در اختیار آن ها قرار خواهد گرفت. والدینی که خواستار شرکت فرزند در گروه سرود، انتخاب شدن برای نقش های مختلف در تئاتر، بهبود اوضاع درسی فرزند، توجه بیشتر مدرسه به آن ها برای ارائه کارهای فوق برنامه، شرکت فرزند در مسابقات مختلف ورزشی، قرآنی و … هستند، باید به اهمیت ارتباط گیری با مدرسه و پرسنل آن توجه ویژه ای داشته باشند.

پدر و مادر، باید معلمان دروس مختلف فرزند خود را به خوبی شناخته و برای مسائل مختلف با آنها ارتباط بگیرند. در مورد ویژگی های خاص شخصیتی-اخلاقی فرزند خود با معلم سخن بگویند. مطمئناً معلم هم مطالبی درباره فرزند به والدین خواهد گفت که شاید تا به حال نمی دانستند.

 

ارتباط بیشتر، فرزند موفق تر

ارتباط گیری با مدرسه و معلمین دارای نکات مثبت بسیاری است که در این قسمت قرار است به آن ها اشاره کنیم. آیا تاکنون متوجه شده اید که معلمین کدام دانش آموز را بیشتر در ذهن خود به خاطر دارند؟ دانش آموزانی که پدر یا مادر آن ها به طور مکرر به مدرسه مراجعه می کنند.

حتما دیده اید، از بین 30 یا 40 نفر دانش آموز در کلاس، معلم روی 5 یا 6 نفر تمرکز ویژه ای دارد. دلیل این موضوع چیست؟ معلم والدین را می شناسد و با آن ها ارتباط دارد. والدین در مورد فرزندان خود به معلم گزارش می دهند و به نوعی دوست دارند معلم نیز درباره فرزندان آن ها گزارش درسی و یا اخلاقی دهد. بنابراین، تمرکز ویژه این دبیر بر روی این گونه دانش آموزان خاص است.چون والدین به آن ها اهمیت ویژه ای می دهند، برای معلم هم مهم شده اند.

 

خوب است که وقتی والدینی برای ارتباط گیری با مدرسه به آن محل مراجعه می کنند، تمامی معلمین، مدیران و معاونین آن ها را بشناسند. این موضوع می تواند هم برای پدر و مادر و هم دانش آموز مزیت های فراوانی داشته باشد. دانش آموزی 5 سال در یک مدرسه مشغول تحصیل است. حتی بعد از 5 سال که والدین او به مدرسه مراجعه می کنند، مدیر یا معاون او را نمی شناسند و می گویند: «شما والدین کدام دانش آموز هستید؟»

این موضوع به تنهایی برای چنین والدینی بار منفی به همراه دارد. وقتی آن ها به مدرسه مراجعه می کنند و پدر و مادر های دیگر را مشاهده می کنند که با مدیر، معاون و معلم ارتباطی دوستانه دارند، حالت بدی به آن دست خواهد داد. آن ها خواهند دید که نتیجه ارتباط آن والدین در طول سال، ارتباطی دوستانه  و فرزندی کوشا و موفق است.

 

شرکت در جلسات مدرسه و ارتباط گیری با مدرسه

یک راه ارتباط گیری با مدرسه، حضور در جلسات آن مدرسه است. یکی دیگر از مسائلی که توسط والدین نادیده گرفته می شود، عدم شرکت در جلسه های اولیاء و مربیان  است که توسط مدیر یا معاون تدارک دیده شده است. متاسفانه، بسیاری از جلساتی که مدارس برگزار می کنند، کسل کننده و غیر کاربردی است. یا موضوعی که در مدارس به خاطر آن جلسه تشکیل می دهند، کمک گرفتن مالی از والدین برای توسعه و بهبود مدرسه است. به همین دلیل، والدین رغبتی ندارند تا در آن ها شرکت کنند. اما پدر و مادر عزیز باید اهمیت این جسات را جدی بگیرند و به ویژگی های آن (کسل کننده بودن و غیرکاربردی بودن) اهمیتی ندهند.

اهمیت ویژه دوره ابتدایی

والدین عزیز می دانید شرکت در جلسات مدرسه به خصوص در دوره ابتدایی باعث افزایش اعتماد به نفس فرزند شما خواهد شد؟ تأکید مجدد می شود که به ویژه در دوره ابتدایی، حتماً به جلسات مدرسه بروید. زیرا، دوران ابتدایی فرزند تازه پا به مدرسه و عرصه تحصیل گذاشته است. وجود شما در کنار او و معلمان، باعث عزت نفس فرزند خواهد شد و با اعتماد به نفس بیشتری به درس خواندن ادامه خواهد داد.

اگر شما به این جلسات اهمیت دهید، فرزند شما با خودش فکر می کند حتماً من و مدرسه من، برای پدر و مادرم اهمیت بالایی دارد و همین موضوع باعث افزایش علاقه فرزند به شما هم خواهد شد. دانش آموزی که به تازگی کلاس اول خود را شروع کرده، از محیط محصور مهد، به محیط وسیع مدرسه رسیده است. ترس نبود والدین و همراه نبودن آن ها، می تواند او را از مدرسه و درس زده کند. به همین دلیل، تاکید ویژه بر روی قرار گیری والدین و ارتباط گیری با مدرسه توسط آن ها، در دوران طلایی ابتدایی است.

بدگویی نکنید

نکته دیگری در ارتباط گیری با مدرسه توسط دانش آموز اهمیت بالایی دارد، حفظ احترام تمامی پرسنل مدرسه است. والدین عزیز باید به این نکته توجه داشته باشند که به هیچ عنوان جلوی فرزند از معلم و پرسنل مدرسه او بدگویی نکنند.

والدینی به دلیل قصور معاون یا مدیر مدرسه از آن ها ناراحت هستند. حتی معلمی هم ممکن است با فرزند یک خانواده رفتار بدی از خود بروز داده باشد. پدر و مادر می توانند فقط جلوی فرزند بگویند «فلانی، کار خوبی نکرده» اما اینکه بخواهند کلمات زشت و نامربوط نسبت به پرسنل مدرسه بگویند، کار درستی نیست.

معلمین، در نظر دانش آموزان از جایگاه بالایی برخوردار هستند. آن ها به شدت معلمین خود را دوست دارند و وقتی والدین از آن ها بدگویی کنند، حس علاقه خود به دبیر یا معلم را از دست خواهند داد. خراب کردن جایگاه معلم در نظر فرزند، کار پسندیده ای نیست.

در دوران تحصیلی، ساعاتی که فرزند در مدرسه است را در نظر بگیرید. او 9 ماه، 6 روز در هفته و 6 یا 8 ساعت، با معلمین و پرسنل مدرسه در ارتباط است. اگر جایگاه آنها برای فرزند بالا باشد، به آنها احترام گذاشته و درس ها را با علاقه بیشتری دنبال می کند. اما بر عکس این موضوع را نیز در نظر بگیرید. در صورت نبودن احترام و جایگاه معلمین و پرسنل در نظر فرزند، آیا او به همان میزان در درس خود موفق خواهد بود؟

 

به دنبال نقاط ضعف فرزند نباشید

در موضوع ارتباط گیری با مدرسه، نکات حاشیه ای دیگری نیز قابل توجه است. متاسفانه در کشور ایران، والدین بسیاری هستند که دنبال عیب یابی و ایراد گرفتن از فرزندان خود هستند. چنین والدینی منتظرند که فقط فرزند کوچیکترین کار اشتباهی انجام دهد تا به اصطلاح مچ او را بگیرند و تنبیهش کنند.

زمان آزمون و امتحانات درسی که می رسد، این والدین از فرزند می خواهند کتاب خود را آورده تا از او سوال کنند. جالب است بدانید که دقیقا این پدر یا مادر جستجو می کنند و سخت ترین سوالات را انتخاب می کنند. وقتی سخت ترین سوالات توسط فرزند بی پاسخ می ماند، او را سرزنش می کنند و می گویند: «تو هیچی بلد نیستی، برو و بیشتر بخوان.»

روش صحیح

آیا می دانید روش درست چیست؟ این است که والدین آسان ترین سوالاتی را که می دانند فرزند بلد است و می تواند آن ها را پاسخ دهد، باید از او بپرسند. در کنار این سوالات، یک سوال سخت هم قرار دهند تا میانگین آزمون شفاهی او در منزل نمره خوبی باشد و اعتماد به نفس بیشتری کسب کند. همچنین فرزند با این روش تشویق خواهد شد و به دنبال مطالبی خواهد رفت که کامل یاد نگرفته است تا بتواند نمره بالایی در امتحان به دست آورد.

والدین باید به جای انگشت گذاری روی نقاط ضعف فرزند، به دنبال نقاط قوت او باشند و آنها را جستجو کنند. وقتی تمرکز والدین بر روی موضوعات درسی است که فرزند در آنها نمرات بالایی را کسب می کند، پس از مدتی دروس ضعیف فرزند آنها نیز تقویت خواهند شد.

سخنی با والدین

پدر و مادر عزیز!  به نقاط قوت اهمیت بدهید تا نقاط ضعف نیز در کنار آن تبدیل به قوت شود. تشویق کردن را جایگزین انتقاد و سرزنش کنید. شما والدین گرامی، می توانید این روش های گفته شده را رعایت کنید و بعد نتیجه قبل و بعد آن را به دقت بررسی کنید. فرزند به شدت به تشویق واکنش نشان می دهد. اما از انتقاد بیزار است. پدر و مادری که با بی مهری دائم در حال گوشزد کردن نقاط ضعف هستند، بدانند که در حال کشتن عزت نفس در فرزند هستند. تشویق کردن از کوچیکترین کارها شروع می شود. وقتی فرزند یک سرود کوتاهی که آن را حفظ کرده می خواند، برای او دست بزنید. هنگامی که فرزند در املا نمره خوبی کسب کرده، برای او دست بزنید و در کنار آن می توانید جایزه هم برای او خریداری کنید.

مقایسه نادرست

هیچ وقت با خودتان نگویید « وظیفه اوست، باید انجام می داد». هیچ گاه  فرزند و شرایط او را با دوران تحصیلی خود مقایسه نکنید. فرزندان در جامعه امروز برای پیشرفت بیشتر، نیاز به محبت کلان تری دارند. هیچ گاه محبت به فرزند را علتی برای لوس شدن یا پررو شدن او ندانید. اگر فرزند شما با کمبود هایی بزرگ شود، مقصر شما خواهید بود که به او توجه لازم را نشان نداده اید. تشویق فرزند را فقط مالی ندانید. تشویق شامل یک نگاه محبت آمیز به فرزند، بوسیدن او، نوازش او، دست زدن برای او و… می شود. در این مقاله از اهمیت ارتباط گیری با مدرسه سخن به میان آورده شد. امید است که والدین پیش از ورود فرزندان به مدرسه، با این باید ها و نباید ها آشنایی لازم را داشته باشند تا در حین دوران تحصیلی فرزند خود، با مشکلی مواجه نشوند.

 

مطالب آموزشی بیشتر را در اینستاگرام ما دنبال کنید

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف ویژه 55 درصدی بسته جامع تربیت فرزند فقط برای 100 نفر اول
6.000.000 تومان
2.700.000 تومان فقط برای 100 نفر